Acasa Top SecretArmata România se pregăteşte de război. Ce s-a aprobat în şedinţa de guvern ?

România se pregăteşte de război. Ce s-a aprobat în şedinţa de guvern ?

scris de D.S.S.
14 afisari

Guvernul a aprobat, joi, un proiect de lege pentru staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, premierul Victor Ponta spunând că este vorba de personalul şi armamentul pentru comandamentele NATO pe care le va găzdui România.

16814812359_f1d9e90775_oProiectul modifică Legea 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României.

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a arătat că proiectul are nevoie şi de avizul CSAT„Este pentru comandamente şi pentru prepoziţionarea de materiale ale NATO. Trebuie să obţinem şi avizul CSAT”, a arătat Duşa.

 Domeniile acoperite de proiect fac referire, în principal, la prepoziţionarea unor produse militare, echipamente şi materiale din înzestrarea forţelor armate străine, însoţite, după caz, de personalul de deservire, adaptarea procedurilor privind trecerea frontierei de stat a României la nevoile de instruire, optimizarea modalităţii de acordare a sprijinului naţiunii gazdă, în contextul efortului de apărare colectivă, adaptarea procedurilor de înfiinţare/dislocare a unor comandamente, entităţi/elemente sau structuri multinaţionale la cerinţele impuse de efortul de apărare colectivă sau în vederea punerii lor la dispoziţia NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult