MAE salută aniversarea unui an (23 decembrie) de la intrarea în vigoare a Acordului România-SUA privind amplasarea sistemului de apărare antirachetă american în România, semnat la Washington, la 13 septembrie 2011.
În contextul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, încheierea şi punerea în aplicare a acestui document a constituit şi constituie o manifestare suplimentară a voinţei comune de a continua cooperarea pentru consolidarea securităţii celor două state, precum şi a securităţii colective a Alianţei Nord-Atlantice. Totodată, Baza aeriană de la Deveselu, unde urmează a fi amplasaţi interceptorii americani împotriva rachetelor balistice, reprezintă o contribuţie semnificativă a României la edificarea sistemului NATO antirachetă în conformitate cu deciziile adoptate în acest sens cu prilejul Summit-ul Alianţei de la Chicago (20-21 mai 2012). Astfel, daca Summit-ul NATO de la Chicago din mai 2012 a decis lansarea capabilităţii interimare a sistemului NATO antirachetă, următorul pas în dezvoltarea acestui sistem va fi reprezentat de baza de la Deveselu, operaţională la orizontul anului 2015, care va constitui capabilitatea iniţială a sistemului NATO, susţine MAE.
Anul care s-a scurs de la intrarea în vigoare a Acordului privind amplasarea în România a sistemului american antirachetă a fost marcat de dialogul dinamic al părţilor română şi americană sub egida Comitetului militar Mixt şi a Comitetului Executiv, organisme bilaterale în cadrul cărora au fost negociate şi semnate două pachete de documente legate de implementarea Acordului, respectiv la 29 iunie 2012 (5 documente) şi la 18 decembrie 2012 (3 documente). Aceste acorduri tehnice au fost finalizate graţie excelentei colaborări dintre echipele de negociatori din cele două ţări, ceea ce confirmă voinţa politică a României şi SUA de a asigura toate condiţiile necesare pentru implementarea eficientă a Acordului, în calendarul stabilit, afirmă Ministerul Afacerilor Externe.
România va continua să coopereze strâns cu Statele Unite atât în vederea punerii în practică a Acordului bilateral privind apărarea împotriva rachetelor balistice, cât şi pentru consolidarea relaţiei de securitate dintre cele două ţări, inclusiv pe dimensiunea acesteia de contribuţie la pacea şi securitatea spaţiului euro-atlantic şi internaţional, în plan mai larg.
La data de 4 februarie 2010, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a luat decizia de a da curs invitaţiei adresate de preşedintele SUA Barack Obama privind implicarea României în dezvoltarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă. Negocierile privind Acordul între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România s-au derulat pe parcursul a 7 runde (iunie 2010 – mai 2011) şi a fost parafat de şefii celor două delegaţii, Bogdan Aurescu şi Ellen Tauscher, la 6 iunie 2011.
Delegaţia română de negociere a avut în componenţă reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice şi ai altor instituţii din sistemul de securitate naţională cu competenţe în domeniu. Pentru pregătirea negocierilor au avut loc, sub coordonarea şefului delegaţiei române, 36 de reuniuni în format inter-instituţional ale reprezentanţilor structurilor române implicate în acest proces.
Negocierile s-au desfăşurat într-o atmosferă de parteneriat real, ambele părţi acţionând pentru convenirea unui text reciproc avantajos, care să răspundă adecvat intereselor de securitate ale părţilor şi necesităţii asumate prin documentele NATO de creare a unui sistem NATO antirachetă, pe baza contribuţiei SUA, la care România va participa.
Acordul a fost semnat la Washington, la 13 septembrie 2011, de către ministrul român al afacerilor externe şi secretarul de stat american, în cadrul vizitei în SUA a Preşedintelui României. Documentul a fost ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 290/2011, iar la 23 decembrie 2011 a intrat în vigoare.
Rolul Acordului este să reglementeze regimul juridic aplicabil întregului spectru de chestiuni care decurg din instalarea şi funcţionarea în România a sistemului antirachetă al SUA. Implicarea României în susţinerea acestui proiect presupune găzduirea pe teritoriul românesc (în Baza de la Deveselu, jud. Olt) de rachete de interceptare SM-3, care vor deveni operaţionale la orizontul anului 2015. Amplasarea acestor interceptori constituie parte componentă a Abordării Adaptive în Etape a sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice în Europa (EPAA).
În cursul anului 2012 s-au desfăşurat într-un ritm susţinut activităţi legate de implementarea Acordului. La 21 martie 2012 a fost perfectat, printr-un schimb de corespondenţă diplomatică, un inventar al aranjamentelor de implementare noi şi al amendamentelor aranjamentelor de implementare în vigoare, necesare pentru a permite punerea în aplicare a prevederilor Acordului. În conformitate cu dispoziţiile inventarului şi în urma finalizării cu succes a negocierilor bilaterale, cinci astfel de aranjamente noi sau amendamente la aranjamente existente au fost semnate la 29 iunie 2012, iar alte trei la 18 decembrie 2012. Aranjamentele de implementare semnate deja privesc chestiuni tehnice a căror reglementare este necesară pentru instalarea şi funcţionarea în condiţii corespunzătoare a Sistemului, referitoare la: folosirea terenurilor din jurul Bazei Deveselu, folosirea spaţiului aerian de deasupra şi din jurul Bazei, operaţiunile cu proprietăţi imobiliare şi managementul proprietăţii imobiliare, securitatea, funcţionarea Comitetului Mixt româno-american (în cadrul căruia a fost înfiinţat un Subcomitet privind domeniul apărării antirachetă), transmiterea de date referitoare la forţele SUA, contractori, angajaţii acestora şi membrii de familie, operaţiunile de informaţii, comunicaţiile. În privinţa altor aranjamente de implementare, negocierile sunt în curs, fiind preconizată semnarea acestora în cursul anului 2013.
19 comentarii
oltenilor,ați belit-o!!!
veți fi ținta tuturor rachetelor,balistice,anti-grindină,anti-tank,anti desant,sateliților și altor racheto-modele care s-au mai inventat!
cu alte cuvinte,veți fi foarte bogați,când toate astea vă vor cădea în kap!
Sper ca in cazul unui razboi nuclear intre SUA si Rusia, rusii sa le-o dea in cap americanilor de pe submarine nucleare si sa nu mai fie necesar sa bombardeze termonuclear baza de la Deveselu. Ne-a bagat Basescu in rahatul asta, cu conflictul mocnit ruso-american, din care greu vom iesi. Apelam la inteligenta rusilor, sa faca cum am zis mai inainte.
Sperma ta dar speri degeaba…
Ba, dar pe rusi i-ai contactat sa le spui ideea ta ?
Zi-le ce vrei, nu conta pe rusi sa fie atit de inteligenti ca tine.
Trebuie sa le dai mura’n gura ca altfel dau cu bombardeaua in cartier la tine.
Sunteti ca si mancati, de chinezoi.
Sa inveti limba chineza, ca ai sa faci galerie pe forumurile chinezesti, sa-i pupi in fund pe noii stapani.
pina sa-i manince pe americani chinezii i-au mincat deja pe romani. Ro nu mai este in stare sa produca nici macar papucii de casa si pijamalele pe care le asteapta basescu drept cadou de craciun. pe tine, in schimb, te maninca grija altora…
Acum chiar ca vorbisi ca un cretin.
Nici in America nu se mai produce mare lucru, de cand ovreii de acolo au corupt functionarii guvernamentali ca sa permita transferul de tehnologie si utilaje catre chinezi. Bisnita cu marfurile chinezesti a fost minune dumnezeiasca pentru evrei. Au facut sute de mii de miliarde de dolari, cu care au cumparat teren si imobile in sute de tari. Dar au secatuit America si Occidentul.
Iar industria Romaniei a fost data jos de americani, ca din ’90 suntem colonia lor.
– USA – a pus pe harta lumii – DEVESELU – prin amplasarea acestor arme
atit de avansate pentru protectia Romaniei – !
Totii oltenii acum ar trebui sa spuna ” I’m AMERICAN – !!!
JD-USA
Scutul de la Deveselu are misiunea sa explodeze deasupra Romaniei termonuclearele rusesti care se indreapta spre Occident. Nici vorba de protectia romanilor. Romanasii vor fi arsi de radiatia termica a termonuclearelor (pe o raza de 200 km de la explozie), vor fi polimerizati de radiatia gama, vor fi bagati sub pamant de unda de soc, iar cei care nu mor in momentul exploziei, vor da in leucemie si alte boli grave (cancer, etc).
Si daca rusii vor considera (cum e logic) ca printre rachetele defensive, la Deveselu se vor instala si rachete dotate cu focoase nucleare, menite sa loveasca Rusia, atunci e clar ca Deveselu (si toata Oltenia) va fi ras de pe fata pamantului, in primele cinci minute ale unui eventual razboi.
…vraiste mare la debara , mon cher! Ta Bulla RASS am recidiveaza si emite ineptii de dimensiuni cosmice: ,, Romanasii vor fi arsi de radiatia termica a termonuclearelor (pe o raza de 200 km de la explozie), vor fi polimerizati de radiatia gama, vor fi bagati sub pamant de unda de soc, iar cei care nu mor in momentul exploziei, vor da in leucemie si alte boli grave (cancer, etc).” Sic -SIC ,ERAT DEMONSTRANDUM :Polimerizarea implică patru tipuri de ribonucleotide legate împreună prin legături fosfodiesterice în poziţiile 3’-5’. Componentul pentozic al ARN-ului este riboza, iar bazele azotate sunt: adenina, guanina, citozina şi uracilul. Există doua clase de ARN şi anume: ARN genetic, care controlează ereditatea la unii virusi, şi ARN non-genetic care este implicat în sinteza substanţelor proteice.
Există trei tipuri de acid ribonucleic celular prezente în toate celulele şi care, având structuri şi funcţii diferite, joacă un rol esenţial în biosinteza proteinelor. Aceste tipuri sunt: acidul ribonucleic mesager – ARNm, acidul ribonucleic solubil sau de transfer – ARNs sau ARNt şi acidul ribonucleic ribozomal – ARNr.
In celule se găseşte o mare cantitate de ARNr (80-90% din ARN-ul celular), ARNt în proporţie de 10-15% şi o cantitate mica de ARNm (mai puţin de 5%).
Tipuri de ARN:
-ARN mesager;
-ARN viral;
-ARNt de transport;
-ARN ribozomal;
-ARN recombinant.
Sinteza
ARN-ul este sintetizat într-un proces numit şi transcriptie. În acest proces, secvenţele ADN sunt copiate de enzime (ARN polimerază), pentru a produce ARN complementar. Enzima are rolul de a desface dublul helix al ADN-ului, fiecare jumătate fiind transcripţionată. Sinteza ARN-ului (transcripţia) se realizează pe baza complementarităţii bazelor azotate ca şi în cazul replicaţiei ADN-ului.
Cele două catene ale macromoleculei de ADN se despart, pe intervalul care urmează a fi transcris, numai că de data aceasta va acţiona ARN polimeraza. Acum se va transcrie numai una din catenele moleculei de ADN. Catena de ADN care funcţionează ca matriţă pentru sinteza ARN-ului se numeşte catenă sens. Nucleotidele libere care se vor alinia pe baza complementarităţii vor conţine riboza. În dreptul adeninei de pe catena matriţă se va ataşa uracilul în catena nou sintetizată.
Polimerizarea de ribonucleotide în transcripţie se desfăşoară în acelaşi sens ca reacţia de polimerizare a dezoxiribonucleotidelor din cadrul replicaţiei ADN-ului şi anume de la 5′ la 3′. ARN-ul având o molecula monocatenară, frecvenţa erorilor este mult mai mare decat la ADN,replicându-se cu o fidelitate mult mai redusă, deoarece in cazul ARN-ului nu există un proces de reparare, iar frecvenţa mare a erorilor duce la o mare variabilitate genetică.
ADN şi ARN
ARN-ul, spre deosebire de ADN, care are dezoxiriboză, conţine în structura sa riboză;
La ARN, baza uracil înlocuieşte timină;
ARN-ul este mai mic decât ADN-ul ( 200-4000 nucleotide în comparaţie cu peste 1 milion de nucleotide la ADN)
Istoria descoperirii ARN-ului
In 1958 cercetarile efectuate de E wolkin si L Astrahan pe Escherichia coli au pus in evidenta existenta unui acid ribonucleic denumit mesager. Cercetarea acizilor nucleici are începuturile in secolul XIX când F Miescher (un elveţian de origine germană) a studiat purionul la diferite persoane şi a descoperit că în nucleul celulelor respective se află o substanţă pe care el o numeşte nucleină. Mai târziu în 1889 Altmann separă din nucleină acidul fosforic dar şi o componentă organică.–-Daca aveai la baza macar liceul ,despre polimerizarea strict organica, atatica trebuia sa cunosti V R A I S T E o!
Hai ca le ai cu copy/paste. Dar bati campii si esti pe langa subiect. Megadozele de fotoni gama polimerizeaza orice material organic. Tu deja esti argasit (tabacit) la creier, de la formolul cu care lucrezi la morga.
ALLIENe bwullache se vede ca nu detii notiuni elementare despre procesele de polimerizare .,,Polimerizarea
Polimerizarea este procesul prin care mai multe molecule identice nesaturate se unesc formand o macromolecula. In reactiile de polimerizare “n” molecule de substanta “M” se unesc formand macromoleculele care au aceeasi compozitie cantitativa cu a substantei care polimerizeaza, insa produsul rezultat are proprietati complet diferite.
Polimerizarea stereospecifica
Polimerizarea
In acest caz, merii au aceeasi compozitie elementara ca si monomerul.
Numarul de unitati structurale (numarul de meri) dintr-o macromolecula reprezinta gradul de polimerizare care are in compozitie unitati structurale identice se numeste “homopolimer”.
Polimerizarea
Cand in procesul de polimerizare intervin doi sau mai multi monomeri diferiti ce se leaga formand macromolecule , procesul se numeste copolomerizare, materiile prime respective – comonomeri, iar produsul final – copolimer. Exemple de comonomeri: butadiene si stirenul. Rezultatul copolimerizarii: copolimerul butadiene-stiren.
Polimerizarea
Sunt substante chimice care intervin in procesul de polimerizare, inluentand direct desfasurarea procesului de polimerizare si proprietatile polimerului rezultat si anume:
– initiatorii sunt substante care formeaza usor radicali liberi si care activeaza si initiaza formarea lantului polimerului prin mecanismul radicalic. Dintre acestia se pot cita peroxizii organici ,peroxizii anorganici, azo-izobutironitrul etc;
– catalizatorii sunt substante care maresc viteza de polimerizare prin ionii pe care ii formeaza impreuna cu monomerul. Exemple de catalizatori complecsi descoperiti in 1955 asa-numiti catalizatori sterospecifici sunt reprezentati prin tritil-aluminiu Al(C2H5)3, tripropil-aluminiu AL(C3H7)3. trietil-borul B(C2H5)3 si un cocatalizator TiCl4; TiCl3; CoCl2; BCl3 etc;
– inhibitorii sunt substante care intrerup reactia de polimerizare formand cu radicalii existenti substnte stabile. Industrial se utilizeaza ca inhibitori:Chinone, nitro-derivanti, polifenoli, anmine, saruri de metale grele ale unor acizi organici, oxigen etc. ;
– modificatorii (regulatorii) sunt substante care regleaza gradul de polimerizare intrerupand procesul la anumite valori ale acestuia. Drept modificatori se citeaza: mercaptani, aldehide, alcooli. ;
Metode de polimerizare
In indistrie se recurge la diferite metode de polimerizare care se clasifica dupa modul in care se realizeaza procesul si utilizeaza agentii de polimerizare in:
– polimerizarea in bloc sau in masa se realizeaza cand insasi monomerul constituie si mediul de polimerizare. Dupa cum s-a aratat, mediul de polimerizare poate fi gazos sau lichid. Are avantajul de a fi cea mai simpla dintre metode;
– polimerizarea in solutie se realizeaza intr-un mediu de polimerizare in care este solubil si monomerul si polimerul. Din aceasta metoda de polimerizare rezulta o solutie omogena de polimer in solvent care poate fi utilizata ca atare sau din care polimerul poate fi precipitat, separat, uscat si utilizate;
– polimerizarea in dispersie se realizeaza atunci cand monomerul si mediul de polimerizare formeaza faze distincte insa intr-un grad avansat de amestecare. Dimensiunea particulelor dispersate subdivide acest procedeu in polimerizarea in suspensie, cand dimensiunile particulelor de monomer sunt de ordinul milimetrilor, si polimerizarea in emulsie, cand dimensiunile particulelor sunt de ordinul micronilor si formeaza cu mediul de polimerizare si cu ajutorul emulgatorilor o emulsie;
– polimerizarea stereospecifica a fost realizata pentru prima data in anul 1955. Ea se aplica alchenelor alfa substituite si dialchenelor. Prin polimerizarea stereospecifica, moleculele stereoizomere se leaga in macromolecula in structuri spatiala ordonate, bine definite, cu o cristalinitate inalta. debilutzu, marsch intr-a 7-a…
Iar dadusi cu copy/paste de pe internet, sa creada lumea ca cine stie ce mare scula esti.
Tantalaila, nu m-am referit la polimerizarea practicata de chimisti, ci la „tabacirea” rezultata prin incalzire sau in urma altor actiuni agresive (transfer mare de energie, actiunea unor chimicale, etc), cand macromoleculele din materia vie se unesc si rezulta ceva „scorojit” ca si creierul tau.
Ai prajit vreodata carne, sa vezi cum se intareste de-ti rupi dintii in ea ? Cand tratezi pielea de la animale cu saruri de crom, ca sa o tabacesti, nu are loc un proces asemanator cu cel de la polimerizarea monomerilor ?
SFANTUL DUMNEZEU sa ma ierte, si totzi ceilalti blogherasi de pe acilea ! Ma retin azi, sa nu folosesc epitetele si adjectivele pe care le meritzi, dar comparatiile si exemplificarile denota ca nu ai nici liceul terminat, darmite o facultate !Esti sub orice limita ! Si chinezarul era mai superior ~Dar ,trec SARBATORILE !
E frumos sa dai sursa de unde copiezi…nu fii Ponta !
Pentru conformitate:
ttp://www.referat.ro/referate/Polimerizarea_6311.html
Nimic cu stie lordul lupii
….bine ma’h /bine , imtradevar de la referate .ro la nivelul unui absolvent de liceu macar . Dar TITANUL GANDIRII din BANIE, m-a luat cu ARGASEALA si intre timp a intervenit si CRACIUNUL ! si spre deosebire de tine care duci o munca sisifica cu retardelul , I O , am realizat ca nu ai cu cine ! Exceptand tupeul , ALLienn a tu Bp.uula este un 0 (BARAT)…
Ma facui amerecan, mai muica mai!
Braffos maI- Ling ! Salonul este captusit , camasa nu are manecile legate la spate, ciuciulete ! S-au amherlocii au preluat toot ospiciul !
Comments are closed.