Acasa Top SecretArmata România trebuie să fie stat tampon

România trebuie să fie stat tampon

scris de Doru Dragomir
29 afisari

România este… trebuie să fie un stat tampon. Noi suntem, prin poziționarea noastră naturală în această zonă și din punct de vedere geopolitic […] trebuie să ținem cont de existența acestor două mari forțe, sau grupuri de de forțe”…

… spunea, pe 7 sep. 2016, Marian Munteanu.

BPN - PNL - MARIAN MUNTEANUCele „două mari forțe” de care vorbește conducătorul partidului „Alianța Noastră România”, care face acum ultimele pregătiri pentru alegerile din toamnă, nu pot fi altele decât NATO (alianță politico-militară din România face parte) și Rusia (din a cărei sferă de influență – „stat tampon” – România a ieșit în 2004, odată cu aderarea la NATO).

A deveni „stat tampon”, adică un stat în suspensie între două mari blocuri de putere, presupune, în cazul României, în termeni practici, „neutralitatea” între NATO și Rusia, iarpentru asta e nevoie de un singur lucru: România „trebuie” să iasă din NATO și să redevină satelit al Rusiei, ca Republica Moldova și Ucraina.

De altfel, România a fost „stat tampon” în perioada comunistă și câțiva ani după (mulțumim iliescului!), statut privilegiat din care a ieșit doar după aderarea la NATO și UE.

Dar și despre perioada post-2004, „post-tampon”, Marian Munteanu a avut câteva observații de făcut:

„Nu cred că s-au făcut lucrurile care ar fi trebuit făcute în ceea ce privește reprezentarea corectă și eficientă a României pe plan internațional. Prea des am avut, din partea unor înalți reprezentanți ai statului român, aproape exclusiv atitudini servile, atitudini lipsite de demnitate sau dezinteres față de abordarea unor… sau față de poziționarea corectă a României, și eficientă, în dialogul măcar regional, dacă nu cel de mai mare anvergură…”

Să nu ne lăsăm derutați de avalanșa de limbaj de lemn cu care Marian Munteanu ne asaltează la fiecare prezență televizată – există și pentru asta o traducere simplă: „Slugărnicia” României se referă la relația cu occidentul, deci inclusiv și mai ales la relația României cu NATO.

Iar la această „slugărnicie” există și o soluție.

Distilat, e cea din titlu.

P.S. Marian Munteanu s-a înconjurat de o mulțime de personaje cu vederi pro-ruse și și-a construit campania pe o avalanșă de cuvinte goale și iliescisme ca „demnitate” și „patriotism competent”, motiv pentru care declarația din 7 sep. poate fi e o clarificare binevenită. Pe de altă parte, Marian Munteanu, în multele sale prezențe televizate, este pro-NATO, motiv pentru care probabil folosește termenul de „stat tampon” în necunoștință de cauză, lucru care nu îi schimbă înțelesul și care cu siguranță nu e o confuzie pe care Ilie Bădescu o face (al cărui discipol ar fi Marian Munteanu).

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult