Acasa Top SecretArmata România va avea instalat, cât mai curând posibil, un sistem nou de apărare antidronă

România va avea instalat, cât mai curând posibil, un sistem nou de apărare antidronă

scris de D.S.S.
457 Afisari

România va avea instalat pe teritoriul său, cât mai curând posibil, un sistem nou, modern, de apărare antidronă, au informat, vineri, surse guvernamentale.

Potrivit acestora, ţara noastră va primi spre folosinţă acest sistem în baza unui acord „G to G” încheiat cu un stat partener, cu acordul NATO.

Necesitatea instalării unui sistem antidronă în România a intervenit ca urmare a atacurilor cu drone ale Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina, în urma cărora resturi ale acestor echipamente militare au căzut şi în zone din ţara noastră.

La începutul lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că în România vor fi aduse sisteme de apărare antidronă suplimentare, în contextul atacurilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Prezent la Summitul Comunităţii Politice Europene, Iohannis a amintit că a purtat discuții despre sistemele de apărare antidronă cu lideri ai unor state aliate, inclusiv cu preşedintele SUA.

”Am discutat chestiunile legate de dronele care au căzut în România, ca urmare a atacurilor ruseşti asu…
Informaţiile publicate de <a href=”https://euronews.ro”>euronews.ro</a> pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS