Acasa Top SecretArmata Romania va cumpara elicoptere militare de la Bell Helicopter

Romania va cumpara elicoptere militare de la Bell Helicopter

scris de D.S.S.
97 afisari

Joi, 3 august, la sediul Guvernului României, prim-ministrul Mihai Tudose, împreună cu ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, ministrul economiei, Mihai Fifor, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, au purtat discuţii cu reprezentanţii companiei Bell Helicopter.

„După convorbiri, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a semnat scrisoarea de intenție de preț și disponibilitate privind achiziționarea de elicoptere de atac, urmând a fi adresată Guvernului SUA”, precizează un comunicat al Guvernului.

În ce condiţii oferă Bell Helicopter elicoptere AH-1Z Viper României

Conform comunicatului, întâlnirea de la sediul Guvernului a fost precedată de o discuție tehnică la sediul Ministerului Apărării Naționale.

„În perioada următoare, vor avea loc discuții aprofundate între reprezentanții Ministerului Economiei și cei ai Bell Helicopter privind înființarea unei societăți mixte, dar și a transferului tehnologic și de know-how care să permită producția elicopterelor pe teritoriul României. Această decizie va avea un impact direct considerabil asupra dezvoltării economice a țării noastre, fiind, în același timp, și un generator de securitate în zonă. Menționăm faptul că decizia privind achiziționarea de elicoptere de atac se fundamentează pe planul de înzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Apărare a Țării”, mai precizează Guvernul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult