Acasa Top SecretArmata UPDATE-Românii vor fi evacuaţi din Libia cu avioane militare

UPDATE-Românii vor fi evacuaţi din Libia cu avioane militare

scris de Doru Dragomir
327 Afisari

UPDATE ora 04,30-Aeronava militară de transport C-130 HERCULES, având la bord 56 de cetăţeni români şi străini, a decolat joi, 24 februarie, la ora 23.30, de pe Aeroportul din Tripoli (Libia) către Aeroportul La Valletta din Malta, unde a făcut o escală de realimentare.

C-130 Hercules

C-130 Hercules

După escală, aeronava C-130 HERCULES se îndrepta spre România, fiind aşteptată să aterizeze vineri dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Cealaltă aeronavă militară C 27 J SPARTAN rămâne în continuare pe aeroportul La Valletta din Malta, urmând să fie utilizată in cursul zilei de vineri 25 februarie, potrivit necesarului de zboruri stabilit de M.Ap.N. şi M.A.E.

 UPDATE ora 19.30- Aeronava militară de transport C-130 HERCULES, aparţinând Forţelor Aeriene Române, a aterizat joi, 24 februarie, la ora 18.10, pe Aeroportul din Tripoli (Libia). Cealaltă aeronavă militară românească C-27 J SPARTAN a aterizat, în jurul orei 19.00, pe Aeroportul La Valleta din Malta.

Cetăţenii români din Libia vor fi evacuaţi din Libia cu aeronave militare de transport. Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, a dispus miercuri, 23 februarie, pregătirea a două aeronave de transport aparţinând Forţelor Aeriene, pentru evacuarea cetăţenilor români aflaţi în Libia, conform deciziei adoptate de Guvernul României, ca urmare a stării de criză şi urgenţă umanitară din această ţară.

C-27J Spartan

C-27J Spartan

Aeronavele au decolat joi, 24 februarie, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, cu destinaţia Aeroportul La Valetta din Malta.

Pe timpul zborului, care va dura aproximativ 4 ore, destinaţia finală va putea fi modificată dacă şi condiţiile meteorologice vor permite aterizarea pe Aeroportul din Tripoli (Libia).

În situaţia în care nu va fi posibilă aterizarea în Libia, aeronavele militare vor rămâne în aşteptare pe aeroportul La Valetta, astfel încât să poată ajunge în cel mai scurt timp la Tripoli.

        Prima aeronavă tip C-130 HERCULES, având o capacitate medie de transport de 70 de pasageri şi un echipaj condus de comandorul Viorel Pană, a decolat în jurul orei 13.30, urmată, la 15 minute, de cea de-a doua aeronavă tip C-27 J SPARTAN, cu o capacitate medie de transport de 45 de pasageri, al cărei echipaj este condus de locotenent-comandorul Emil Tecuceanu.

Structurile de specialitate din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe au colaborat pentru obţinerea autorizaţiilor de survol necesare efectuării zborurilor către Malta şi Libia.

M.Ap.N. şi M.A.E. au luat în calcul executarea numărului de zboruri necesare pentru evacuarea din Libia a tuturor cetăţenilor români care au făcut sau vor face solicitări în acest sens.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS