Acasa Top SecretArmata Rusia ȋngrijoratǎ de acțiunile militare comune NATO – Georgia

Rusia ȋngrijoratǎ de acțiunile militare comune NATO – Georgia

scris de Laurentiu Banches
35 afisari

Adjunctul șefului diplomației ruse, Grigori Karasin, a anunțat miercuri, 8 octombrie, cǎ activitatea militarǎ NATO în Caucazul de Sud constituie o ameninţare pentru stabilitatea în regiune.

Rusia ȋngrijoratǎ de acțiunile militare comune NATO - Georgia (foto:theepochtimes.com)

Rusia ȋngrijoratǎ de acțiunile militare comune NATO – Georgia (foto:theepochtimes.com)

Ȋntors de la runda de consultǎri de la Geneva privind securitatea și stabilitatea ȋn Caucazul de Sud, Grigori Karasin și-a exprimat ȋngrijorarea legatǎ de acțiunile NATO din regiune. „Activitatea militară a NATO în această regiune şi programele în domeniul militar pe care Alianţa Nord-Atlantică le desfăşoară împreună cu Georgia creează o ameninţare pentru stabilitatea în regiune şi provoacă îngrijorare în rândul statelor vecine”, a declarat diplomatul rus.

„Îi îndemnăm pe reprezentanţii Georgiei şi ai Statelor Unite să analizeze cu atenţie acest subiect, deoarece există riscul că echilibrul forţelor în regiune va fi perturbat, fapt ce va duce la consecinţe grave”, a adăugat Karasin, potrivit Agerpres. La consultările de la Geneva, desfăşurate sub egida Uniunii Europene, ONU şi OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), au participat delegaţii din Abhazia, Georgia, Rusia şi Osetia de Sud.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult