Acasa Top SecretArmata Rusia a avertizat că va doborî avioanele de patrulare franceze deasupra Mării Negre

Rusia a avertizat că va doborî avioanele de patrulare franceze deasupra Mării Negre

scris de D.S.S.
267 Afisari

Rusia a avertizat că va doborî avioanele de patrulare franceze deasupra Mării Negre, a mărturisit, joi, ministrul francez al Apărării.

Sebastien Lecornu, ministrul francez al Apărării, a catalogat această amenințare drept o poziție „deosebit de agresivă” din partea Moscovei. Potrivit lui, amenințarea a vizat luna trecută avioanele care patrulau spațiul aerian internațional.

Aceasta amintește de comportamentul Uniunii Sovietice din timpul Războiului Rece, a spus el.

„Cu o lună în urmă, pentru a vă da un exemplu foarte concret, un sistem rusesc de control al traficului aerian a amenințat că va doborî avioanele franceze în Marea Neagră, când ne aflam într-o zonă internațională liberă în care patrulăm”, a declarat ministrul la radio RTL, citat de Sky News.

„Comportamentul Rusiei în 2024 nu are nicio legătură cu ceea ce am văzut în 2022 și, evident, înainte de agresiunea din Ucraina. Se explică prin faptul că Rusia se află în dificultate pe câmpul de luptă din Ucraina”, a adăugat minsitrul francez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS