Acasa Top SecretArmata Rusia a donat Afganistanului 10.000 de arme automate

Rusia a donat Afganistanului 10.000 de arme automate

scris de D.S.S.
11 afisari

Kremlinul a trimis miercuri 10.000 de puşti automate şi milioane de cartuşe Guvernului afgan, un nou semn al implicării ruse tot mai puternice în ţara măcinată de război, relatează Reuters.

armeForţele de securitate afgane, dependente în întregime de ajutoarele internaţionale, se confruntă cu o insurgenţă a talibanilor este din ce în ce mai puternică.

După ce prezenţa militară a NATO s-a diminuat la sfârşitul anului trecut, liderii afgani au contactat Kremlinul pentru a face rost de armament rusesc.

„Această donaţie este un semn al prieteniei adânci dintre două naţiuni. Această donaţie importantă vine din partea unui prieten al Afganistanului într-un moment crucial pentru această ţară şi pentru întreaga regiune”, a declarat Hanif Atmar, consilier afgan pentru securitate naţională.

Armele au fost oferite Guvernului de la Kabul în baza unui acord militar între cele două state.  Donaţia de armament din partea Kremlinului vine după ce mai mulţi politicieni ruşi au criticat eşecul politicilor americane din Afganistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult