Acasa Top SecretArmata Rusia a împiedicat un atac NATO, cu 624 de rachete de croazieră

Rusia a împiedicat un atac NATO, cu 624 de rachete de croazieră

scris de D.S.S.
21 afisari

Demersurile întreprinse de Rusia au împiedicat un atac masiv al NATO, cu cel puțin 624 rachete de croazieră, împotriva Siriei, a declarat luni ministrul apărării rus Serghei Șoigu într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, citat de RIA Novosti.

missile„Situația din jurul Siriei se schimba și ne putem întreba ce s-ar fi întâmplat dacă președintele nostru (Vladimir Putin) nu ar fi reușit să convingă și să aplice ideea predării și demontării armelor chimice (siriene). Ele (rachetele de croazieră) erau desfășurate acolo, capabile să lovească 24 de ore din 24. În ceea ce privește rachetele de croazieră, au fost 624, spun aceasta din memorie, toate gata pentru a lovi masiv Siria”, a declarat ministrul apărării rus.

În opinia sa, ar fi fost destul de dificil de restabilit structura de stat a Siriei după un atac atât de puternic.

El a reamintit că, în 2013, în timpul discuțiilor de la Geneva, Rusia a reușit să convingă SUA că era posibil să se rezolve în mod pașnic o criză declanșată de un atac cu arme chimice în zona Damascului. Părțile au convenit asupra unei strategii militare de non-intervenție și distrugerea armelor chimice siriene până la jumătatea anului 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult