Acasa Top SecretArmata Rusia a testat arma contra scutului antirachetă al SUA

Rusia a testat arma contra scutului antirachetă al SUA

scris de Ion Petrescu
7 afisari

Rusia a testat, cu succes, pe 27 decembrie a.c., racheta balistică cu rază lungă de acţiune RS-18, lansată de la cosmodromul său Baiknonur, din Kazahstan, autorităţile acestui stat fiind doar laconic informate de acest eveniment. RS-18 are un focos nou, destinat a străpunge scutul antirachetă – iniţial american, ulterior al NATO.

RS-18, este cunoscută în Occident sub denumirea de Stilet. Ministerul rus al Apărării susţine că racheta a lovit cu succes ţinta situată pe Pensinsula Kamceatka în Pacific, indicată în desenul de mai jos cu un roşu intens.


10 comentarii

urbos 29-12-2011 - 18:28

Ce pozitie de securist prost la Medvedev.

cozmin 29-12-2011 - 19:24

O sa strapunga curul rachetei americane.
Totul bluf si propaganda traditional ruseasca.
Le mai trebue 50 ani ca sa ajunga la nivelul SUA
si NATO…….

Liviu 31-12-2011 - 02:58

Iata oamenii de tip si mai nou, CACApitalist, cum gandestE ei … Pai daca Cozminas asta ar intelege unde este Baikonur si unde este Kamceatka, daca ar fi invatat ceva la scoala, atunci poate s-ar mai fi gandit inainte sa foloseasca limbajul „lemnoid” care o cuprins generatiile acestea „noi” ! AmerEcanii trimitE ei insisi in spatiu cosmic ce trimitE folosind rachete de transport rusesti care s-au dovedit mai fiabile decat toate navetele lor … Rusii au o traditie si o experienta mai mare decat amerEcanii in rachete. Asa CA COzminase tata pune-te pe citit si dupa aceea emite judecati …

BULA 31-12-2011 - 04:55

Rusii au deja un aparat cu care va citesc gandurile. Sunt cu un mileniu inaintea voastra.

Hari Bucur-Marcu 29-12-2011 - 23:14

Iată o știre confuză, chiar și pentru consumatorul avizat.

Dacă, într-adevăr racheta aceasta, cu focosul ei cu tot, este de importanță strategică, așa cum a afirmat președintele rus în reportajul anexat știrii, atunci scutul anti-rachetă american/NATO/Deveselu nu are nimic de a face cu interzicerea unor asemenea rachete, el fiind destinat vectorilor tactici, cum ar fi rachetele cu rază medie de acțiune, care nu au traiectorie balistică.

Are însă importanță pentru scutul anti-rachetă american, dezvoltat în cadrul așa-zisului „război al stelelor” inițiat de administrația Regan și care a pus capăt războiului rece, prin depășirea cu mult a capacității sovieticilor de a ține pasul cu acea cursă a înarmărilor, în principal strategice. De aceea, se poate vorbi că, odată cu anunțarea creării unei capacități de lovire strategică ce străpunge scutul american format din sateliți, laseri și altele asemenea, s-a dat startul unei noi curse a înarmărilor, ceea ce este, cel puțin, interesant de urmărit.

Dacă, cumva, cineva s-a gândit că este vorba despre scutul ce va fi al NATO, realizat cu aportul românesc de la Deveselu, iar acel cineva este un oficial rus, atunci rușii își neagă, cu această știre, propriile „îngrijorări” privind crearea acestui scut american în Europa. Asta, pentru că, dacă îl pot străpunge de pe acum, de ce s-ar mai preocupa de crearea lui în viitor?!

Fără să aprofundez subiectul, cred totuși că este vorba despre două lucruri diferite, puse laolaltă de folosirea temenului „scut anti-rachetă” pentru ambele realități, cea strategică, în relația/confruntarea ruso-americană și cea tactică, în cazul protejării aliaților din Europa de atacul cu rachete cu rază scurtă și medie.

urbos 29-12-2011 - 23:29

Scutul cu componente si la Deveselu e facut sa-i apere pe americani, nici vorba de Europa. Asa ca, se pare ca deja a inceput cursa inarmarilor.

Liviu 31-12-2011 - 02:59

Mai corect ar fi: „… a REinceput cursa inarmarilor.” !!!

BULA 31-12-2011 - 05:00

Nea Hari, cu acest comentariu al matale, facusi rost de bani (de la americani) pentru carnati. Mai pune vreo doua la fel si te faci si cu sarmale si o damigeana cu vin. Mamaliga ti-o dam noi, forumistii.

Andrei 31-12-2011 - 09:28

Cursa inarmarilor a „reinceput” ,s-a oprit vre-o data ….. !

nelu 03-01-2012 - 16:20

nu stau rusii sa se uite la stele,vor pune de o plesneala daca chiar trebuie.au cu ce si au stiut ce fac tot timpul dar chestia e ca nu le pot face atat de repede pe cat vor…dar tot ce fac e bine fundamentat si asezat sa apere o tara atat de mare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult