Rusia a testat o rachetă cu rază scurtă de acţiune | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata Rusia a testat o rachetă cu rază scurtă de acţiune

Rusia a testat o rachetă cu rază scurtă de acţiune

scris de D.S.S.
0 afisari

Rusia a anunţat marţi că a testat cu succes o rachetă cu rază scurtă de acţiune care face parte din cadrul sistemului său de apărare antirachetă, după ce candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney a apărat cu fermitate proiectul unui scut antirachetă în Europa.

S-400 Triumph

La 16 octombrie, la ora 8.01 GMT (11.01, ora României), forţele aeriene şi spaţiale ruse ” au procedat cu succes la un tir al unei rachete (de tip) interceptor cu rază scurtă de acţiune integrat sistemului rus de apărare antirachetă„, a declarat purtătorul de cuvânt al acestor forţe, colonelul Aleksei Zolotuhin, citat de agenţia RIA Novosti.

Obiectivul acestui test, realizat pe poligonul militar rus de la Sari-Şagan, în Kazahstan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, a fost să confirme caracteristicile tehnice şi tactice ale rachetelor care echipează forţele aeriene şi spaţiale, potrivit aceleiaşi surse.

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney a avertizat săptămâna trecută că nu va da dovadă de „nicio flexibilitate” faţă de preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la proiectul unui scut antirachetă al NATO în Europa de Est, susţinut de către Statele Unite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult