Acasa Top SecretArmata Rusia acuză NATO că a început operaţiuni terestre în Libia

Rusia acuză NATO că a început operaţiuni terestre în Libia

scris de M.A.
2 afisari

Ţările coaliţiei occidentale au început practic derularea operaţiunii terestre în Libia împotriva regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi, a declarat joi reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin.

NATO in Libia - Al Jazeera

NATO in Libia? (foto Al Jazeera)

„Unele ţări membre ale NATO au depăşit demult limitele impuse de Rezoluţia 1973 a Consiliului de Securitate al ONU şi au început să lovească ţinte la sol, să adopte poziţia unei singure părţi implicate în conflictul civil, trimiţând consilieri în teren. Aceasta reprezintă parţial o operaţiune terestră”, a opinat ambasadorul rus la NATO, fără a face nominalizări sau trimiteri directe la vreo ţară, transmite Moldpres.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a instituit la 17 martie a.c. o zonă de interdicţie aeriană deasupra Libiei. Pentru aplicarea acestei interdicţii, precum şi a embargoului asupra armelor şi pentru protecţia populaţiei civile, o coaliţie a ţărilor occidentale a început la 19 martie o operaţiune militară în Libia, a cărei conducere a fost preluată la scurt timp de NATO, aminteşte RIA Novosti. Alianţa Nord-Atlantică a decis la 1 iunie prelungirea operaţiunii sale din Libia până la sfîrşitul lunii septembrie, adaugă agenţia de presă citată.


2 comentarii

Ciu Huhu 04-06-2011 - 17:47

ROGOZIN sau Rosenthal, e evreul reprezentant permanent al Rusiei la Nato??

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult