Acasa Top SecretArmata Rusia ar fi avut pregǎtit planul de acțiuni ȋn Crimeea din timp

Rusia ar fi avut pregǎtit planul de acțiuni ȋn Crimeea din timp

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Procurorul general al Ucrainei, Oleg Mahnițki a declarat cǎ Rusia și-a pregătit scenariul pe care îl aplică în prezent în Crimeea cu mult timp înainte.

Rusia ar fi avut pregǎtit planul de acțiuni ȋn Crimeea din timp (foto:news168.co.uk)

„Constatăm astăzi că această operațiune specială (în Crimeea) a fost pregătită cu mulți ani înainte. În SBU au activat nu doar cetățeni străini, ci și din cadrul FSB (Serviciul de Securitate al Rusiei/fostul KGB) și din cadrul altor servicii speciale rusești. Acest scenariu a fost pregătit dinainte”, a declarat Mahnițki, în emisiunea de dezbateri politice „Shuster-Live” de pe 5Kanal, post al televiziunii ucrainene. Pe de altă parte, portalul kerch.com.ua informează că, în noaptea de duminică spre luni, persoane înarmate au ocupat teritoriul pazei de coastă ucrainene din Kerci. Trei autobuze cu indivizi în uniformă de camuflaj, dar fără însemne, s-au apropiat de poarta detașamentului pazei de coastă din Kerci și au blocat căile de acces și de ieșire. Unul din camioane avea plăcuță de înmatriculare rusă. Trei persoane înarmate, cu măști pe față, i-au ținut pe jurnaliști la distanță.

Militarii ucraineni au intrat în negocieri cu atacatorii înarmați, conform media ucrainene. După puțin timp, porțile au fost deschise și persoanele venite în camioane au intrat pe teritoriul pazei de coastă din Kerci. Armele grănicerilor ucraineni se aflau în cursul nopții trecute încă sub controlul lor. După cum au relatat anterior canalele media de la Kiev, militari ruși, folosindu-se de grenade lacrimogene, au preluat controlul aproape asupra tuturor clădirilor Unității 4515 a armatei ucrainene de pe aeroporul Bilbek, nu departe de Sevastopol. Un căpitan al Flotei Rusiei din Marea Neagră avertizase conducerea Unității 1656 ucrainene din Sevastopol că, dacă nu vor depune de bună voie armele, va fi declanșat un asalt duminică dimineață.

O schimbare de putere s-a produs în urmă cu o săptămână în Ucraina. La 22 februarie, Rada Supremă (parlamentul unicameral) l-a demis pe președintele Viktor Ianukovici, a amendat Constituția și i-a încredințat provizoriu atribuțiile de șef al statului noului președinte al parlamentului Oleksandr Turcinov, stabilind totodată alegeri prezidențiale anticipate pentru 25 mai. La 27 februarie, parlamentul local din Crimeea l-a desemnat prim-ministru al republicii autonome pe Serghei Aksionov, liderul mișcării social-politice Russkoe edinstvo (Unitatea rusă). Aksionov a declarat că îl consideră în continuare pe Viktor Ianukovici drept președinte legitim și intenționează să i se subordoneze.

La 1 martie, comisiile Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului federal rus) pentru Apărare și Afaceri Externe au aprobat cererea președintelui Vladimir Putin privind utilizarea armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei până la stabilizarea situației din această țară. Rusia reproșează opoziției ucrainene, care a preluat puterea la Kiev, că a renunțat la aplicarea acordului din 21 februarie, negociat cu Viktor Ianukovici, prin medierea europenilor, cu privire la normalizarea situației din Ucraina.

9 comentarii

pathfinder 03-03-2014 - 12:45

Tot din timp a fost pregatit si planul pentru Harkov, Donetsk si … Odessa.
Dar asta vom afla dupa aia!

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

UnUL 03-03-2014 - 13:31

După „modelul Georgia”?

pathfinder 03-03-2014 - 13:39

Acolo a atacat Georgia.
Ucrainenii nu cred sa fie atat de tampiti.
Sau curajosi… 🙂

UnUL 03-03-2014 - 13:52

E adevărat, dar au atacat pentru că rușii le-au întins o capcană, iar georgienii au fost destul de fraieri să cadă în ea.

salut 03-03-2014 - 17:36

FVL, latratul curent. Circulati, rien a voir !

UnUL 03-03-2014 - 17:44

FVL ????????

UnUL 03-03-2014 - 17:44

P.S. De ce lobodă și nu ștevie?

salut 03-03-2014 - 18:02

De kiki.

UnUL 03-03-2014 - 18:02

BINE, KIKIȘOR!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult