Acasa Top SecretArmata Rusia ar vrea in scutul antiracheta

Rusia ar vrea in scutul antiracheta

scris de Ziua Veche
4 afisari

Serghei LavrovRusia este pregătită să coopereze cu NATO în domeniul apărării antirachetă şi să creeze un scut implicând mai multe ţări, cu condiţia ca interesele tuturor participanţilor la proiect să fie respectate, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

 

 „NATO a propus Rusiei să coopereze în acest domeniu. Noi am ascultat propunerile asupra formelor pe care le-ar putea lua o asemenea cooperare. Noi pornim de la principiul că, dacă este vorba despre o cooperare între parteneri egali în drepturi, care începe printr-o analiză şi o evaluare comună a riscurilor care există în domeniul proliferării rachetelor, această cooperare este întru totul posibilă”, a spus ministrul rus, citat de Mediafax.

„La (summitul NATO de la) Lisabona, preşedintele Medvedev va dezvălui poziţia noastră faţă de aceste probleme. Dacă părţile dau dovadă de bunăvoinţă şi se declară pregătite să coopereze pe picior de egalitate, acest proiect este întru totul realizabil”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult