Acasa Top SecretArmata Rusia bruiază comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale române

Rusia bruiază comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale române

scris de D.S.S.
82 Afisari

Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia, care pentru Ucraina e un război de supraviețuire națională și o luptă pentru valorile occidentale. Nu vedem finalul acestui război acum și, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor ruse, trebuie să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse”, a declarat generalul Petrescu la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București de Centrul Euroatlantic pentru Reziliență, anunță DIGI 24.

Gen. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării

Gen. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării

De asemenea, oficialul român a avertizat și asupra pericolului privind producerea unor coliziuni între navele aflate în apele teritoriale române din cauza că Rusia bruiază comunicațiile GPS.

Există un risc constant, asociat probabilității tot mai mari de producere a unor incidente la granița NATO, provocate de posibilitatea ca anumite drone sau rachete să dea rateuri. Infrastructura României sau navele comerciale din apele teritoriale (ale României) ar putea fi lovite din greșeală”, a precizat Daniel Petrescu.

Acțiunile active și constante ale bruiajului rusesc afectează comunicațiile GPS, ceea ce provoacă riscul producerii unor coliziuni între navele aflate în apele teritoriale române sau cele care intră în zonele supuse restricțiilor de navigație de către Rusia”, a spus șeful Statului Major al Apărării.

„Cooperarea economică la Marea Neagră a fost grav afectată de invadarea Ucrainei de către Rusia, iar continuarea colaborării dintre statele riverane trebuie să se deruleze pe aceste noi coordonate geopolitice. Aceasta a fost concluzia întâlnirii pe care am avut-o cu domnul Asaf Hajiyev, secretarul general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre”, a atras atenția Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Președintele Senatului a punctat că „nicio discuție despre regiunea Mării Negre nu mai poate ocoli războiul din țara vecină”. Totodată, Ciucă a subliniat că România se află într-o situație geografică aparte, fiind țara membră UE și NATO care are graniță, atât terestră, cât și maritimă cu Ucraina: „Tocmai de aceea, țara noastră continuă să ofere Ucrainei un ajutor consistent. De la începutul războiului și până acum, peste 22 milioane tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul românesc în drumul spre țările importatoare”.

„România apreciază faptul că asigurarea unei perspective europene pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia va consolida cooperarea economică din jurul Mării Negre. Dincolo de aceste aspecte de ordin juridic, este nevoie de îmbunătățirea infrastructurii de transport din statele riverane, pentru a putea crește rapiditatea schimburilor și competitivitatea companiilor din regiune”, a apreciat Nicolae Ciucă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS