Acasa Top SecretArmata Rusia despre acțiunile NATO în Europa de Nord

Rusia despre acțiunile NATO în Europa de Nord

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Rusia a acuzat NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord printr-o activitate militară mai intensă în ţările baltice.

Rusia despre acțiunile NATO în Europa de Nord

Rusia despre acțiunile NATO în Europa de Nord

NATO „încearcă să destabilizeze regiunea cea mai stabilă din lume, Europa de Nord„, a acuzat viceministrul rus de Externe, Alexei Meşkov, într-un interviu pentru agenţia Interfax. „Desfăşurarea în continuare a unor exerciţii militare şi trimiterea de avioane cu capacitate nucleară în statele baltice” vor duce la „distrugerea” stabilităţii şi a securităţii în această regiune, a precizat Meşkov.

Totodată, Meșkov a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu a oferit „nicio dovadă” privind o prezenţă militară rusă în Ucraina, acuzând Occidentul că se bazează doar pe informaţiile oferite de Kiev. Viceministrul rus de Externe a adăugat că „o aderare a Ucrainei la NATO va submina întregul sistem de securitate european. Cei care vor împingă Kievul în braţele NATO îşi asumă mari responsabilităţi geopolitice”.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care noul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele SUA, Barack Obama, au cerut, luni, 1 decembrie, Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei. Administraţia prooccidentală de la Kiev şi NATO au acuzat de multe ori Moscova că a trimis militari pentru susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, conform mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult