Acasa Top SecretArmata Rusia este pregătită să ofere Serbiei rachete S-300

Rusia este pregătită să ofere Serbiei rachete S-300

scris de D.S.S.
11 afisari

Rusia este pregătită să ofere armament sofisticat, inclusiv sisteme de rachete S-300, Serbiei, afirmă vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, citat de site-ul agenţiei AP.
s-300 rachete„Suntem pregătiţi să susţinem direct aliatul nostru Serbia în achiziţionarea de armament, inclusiv sisteme de rachete S-300„, a declarat Dmitri Rogozin în cursul unei vizite la Belgrad.
Serbia este interesată de cooperarea tehnică şi militară cu Rusia, a declarat, la rândul său, preşedintele sârb, Tomislav Nikolici, după întrevederea cu Dmitri Rogozin.
„Serbia nu va solicita concesii, deşi avem motive să avem aşteptări mari din partea Rusiei”, a subliniat Nikolici.
Preşedintele Serbiei a amintit că Guvernul Croaţiei depune eforturi pentru achiziţionarea unor sisteme antibalistice din Norvegia.
„Nu intenţionăm să declanşăm război cu Croaţia„, a dat asigurări Nikolici, exprimând recunoştinţă pentru „preocupările Rusiei privind securitatea Serbiei”.
Serbia, un aliat tradiţional al Rusiei, a cerut oficial aderarea la Uniunea Europeană, în pofida rezistenţei exprimate de naţionalişti pro-Kremlin. Administraţia de la Belgrad nu s-a raliat sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei.
La începutul lunii decembrie 2015, Rusia semnala intenţia de a accelera cooperarea cu Serbia, inclusiv în domeniul „securităţii europene”, pe fondul nemulţumirii Moscovei faţă de perspectiva aderării statului Muntenegru la NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult