Acasa Top SecretArmata Rusia simulează distrugerea flotei NATO din portul Constanța

Rusia simulează distrugerea flotei NATO din portul Constanța

scris de D.S.S.
14 afisari

Rusia efectuează în această perioadă în largul Mării Negre o serie de exerciții militare care presupun distrugerea convenţională a vaselor forţelor maritime ale ţărilor NATO în portul Constanța.
TU-22M3Informațiile privind manevrele militare ale Rusiei au fost făcute publice de şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Forţelor Armate ale Ucrainei, Vadim Skibiţkii.

”Conform datelor DPI a Ministerului Apărării, pe data de 8 iunie, în spaţiul aerian al părţii centrale a Mării Negre forţele armate ale Rusiei au desfăşurat acţiuni demonstrative pentru distrugerea convenţională, în portul Constanţa (România), a grupului de nave al Forţelor navale reunite ale NATO în frunte cu distrugătorul ”Porter” al Marinei militare a SUA. În aceste acţiuni au fost implicate 4 bombardiere TU-22M3 din componenţa diviziei nr. 23 de aviaţie de bombardament, care au executat fixarea ţintelor cu rachetele anti-navă şi au imitat lansarea acestor rachete. Însoţirea bombardierelor a fost pusă în seama a 4 avioane de vânătoare SU-27”, a declarat Skibiţkii.
”Prin aceste acțiuni, Federația Rusă încearcă să sublinieze încă o dată rolul său dominant în Marea Neagră, precum și capacitatea de a rezolva problemele regionale în beneficiul său, a ținut să menționeze purtătorul de cuvânt al GUR în aceeași conferință de presă. Aceste antrenamente ale Rusiei intervin înaintea summitului NATO de la Varșovia, unde vor fi abordate probleme legate de securitatea regională, inclusiv în zona Mării Negre”, a mai spus Vadim Skibiţkii, citat de Agerpres.
Exerciţiile militare ruseşti vin exact în săptămâna în care NATO a început în Polonia manevre militare impresionante, la care participă peste 30.000 de soldaţi. Manevrele NATO sunt menită să simuleze apărarea flancului estic, la operaţiuni participând şi un detaşament de 250 de militari români.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult