Acasa Top SecretArmata Ruşii au efectuat exercitii militare la graniţa României

Ruşii au efectuat exercitii militare la graniţa României

scris de D.S.S.
12 afisari

Aproximativ 400 de militari rusi si 30 de piese de armament au efectuat exercitii in regiunea separatista moldoveana Transnistria, scrie AP in pagina electronica citand presa rusa de joi.
Trupele rusesti stationate in regiunea separatista prorusa au tras aproximativ 100.000 de unitati de munitie, a declarat Oleg Kocetkov, un purtator de cuvant al armatei ruse.
La manevre – in care au fost folosite, de asemenea, lansatoare de rachete – au luat parte si vehicule blindate de transport de trupe, potrivit oficialului rus.
Autoritatile de la Chisinau se tem de prezenta rusa in Transnistria, intensificata dupa ce Moscova a anexat anul trecut Peninsula ucraineana Transnistria, in contextul in care Rusia este acuzata de catre Kiev si Occident ca sustine cu armament si trupe separatistii prorusi din estul Ucrainei, acuzatii respinse de catre rusi.
Transnistria, o regiune sepatasta cu o populatie predominant rusofona si rusofila, si-a proclamat independenta fata de Republica Moldova in anii ’90, din cauza unor temeri ca aceasta se putea uni cu Romania, in urma prabusirii fostei Uniuni Sovietice.
Trupe rusesti au fost stationate in Transnistria din 1992, dupa un razboi civil in care au fost ucise peste 1.500 de persoane.
Premierul moldovean, Chiril Gaburici, urmeaza sa efectueze vineri o vizita la Tiraspol, pentru a se intalni cu liderul transnistrean, Evgheni Sevciuk. Intrevederea este programata la ora 10.30, la complexul hotelier Rossia, in vederea semnarii unei colaborari in domeniul asigurarilor, iar la finalul intalnirii este programats o conferinta de presa comuna.
Este vorba despre a doua intrevedere dintre Gaburici si Sevciuk. La prima intalnire, in 14 martie, a fost prelungit memorandumul privind circulatia trenurilor de marfa prin regiunea transnistreana.
Vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Victor Osipov declara anterior ca exista o „dezghetare” in negocierile cu Tiraspolul, in pofida faptului ca procesul de pace decurge anevoios si intr-o atmosfera tensionata. O noua intalnire a in cadrul negocierilor de solutionare a conflictului transnistrean inghetat, in formatul 5+2, urmeaza sa aiba loc la 21 aprilie, la Viena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS