S-a aprins fitilul – Război între Turcia şi Siria. Alertă NATO | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata S-a aprins fitilul – Război între Turcia şi Siria. NATO în alertă (video)

S-a aprins fitilul – Război între Turcia şi Siria. NATO în alertă (video)

scris de D.S.S.
1 afisari

Turcia a bombardat miercuri ţinte situate pe teritoriul sirian ca represalii la tirurile cu obuze venite dinspre Siria ce au provocat moartea a cinci civili într-o localitate situată în vecinătatea graniţei dintre cele două ţări, a anunţat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP.

Acest atac a făcut obiectul unei riposte imediate a forţelor noastre armate (…) care au bombardat de-a lungul frontierei ţinte identificate prin radar‘, a precizat Erdogan într-un comunicat dat publicităţii în cursul serii.
Tirurile de obuze dinspre Siria care au ucis, miercuri, cinci civili turci într-o localitate de la frontiera de sud-est a Turciei constituie un ‘incident foarte grav‘, a estimat vicepremierul turc Besir Atalay, transmite AFP. Este vorba de un ‘incident foarte grav, care depăşeşte limita’, a afirmat Besir Atalay, într-o declaraţie transmisă de canalele de televiziune.

NATO în stare de alertă

O reuniune de urgenţă a Consiliului Atlanticului de Nord, care îi reuneşte pe ambasadorii celor 28 de ţări membre ale NATO, a debutat miercuri seara la cererea Ankarei, după tirul cu obuze siriene ce au lovit o localitate turcă, au informat surse diplomatice, transmite AFP. Reuniunea a fost convocată la ora 22.30 (ora României), la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, potrivit surselor citate. Organizaţia a confirmat această întâlnire, desfăşurată la solicitarea Turciei, una dintre cele 28 de ţări membre ale NATO.

Ţările membre NATO şi-au exprimat miercuri seara solidaritatea cu Turcia, în cursul unei reuniuni de urgenţă, convocată la Bruxelles în urma tirurilor de obuz provenind din Siria care au ucis cinci persoane în Turcia, a anunţat o sursă diplomatică.
În cursul reuniunii NATO de la Bruxelles, „toţi aliaţii au condamnat” incidentul „şi au exprimat un mesaj ferm de susţinere a Turciei„, care este unul dintre cei 28 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice, potrivit aceleiaşi surse .
De asemenea, NATO a îndemnat Siria să „pună capăt încălcării flagrante a dreptului internaţional”.
„Alianţa (Nord-Atlantică) reclamă încetarea imediată a unor asemenea acte agresive faţă de un aliat”, se arată într-un comunicat publicat de NATO la finalul reuniunii.

26 comentarii

geek-a-contra 04-10-2012 - 01:09

sper doar ca tirul sirian sa nu fi sost a minarie a opozitiei siriene. intr-o tara in razboi civil misuna multi pescuitori in ape tulburi….

pe de alta parte cred ca turcii abia asteptau un capat de pricina: ii au pe sirieni la ficati numa’ de citeva secole….

US 04-10-2012 - 01:35

Inceput bun, musulmanii incep sa se termine intre ei, probabil ca nu se termina cu atit, la mijloc sint si curzii care stau de zeci de ani pe jarul turcesc, armenii la fel mor de dragul turcilor, intrebarea e pina unde se va extinde pirjolul.

ANCUTA 04-10-2012 - 01:54

Perfect corect urbos, iata ca ai dreptate, vor muri toti cei care nu mor de dragul ji danimii.

ANCUTA 04-10-2012 - 02:09

De unde sti? Si tu folosesti acest „medicament”?
Am auzit ca la voi in spital se trateaza mai mult cu socuri electrice si mult ciclobarbital. Pe tine te trateaza cu acel napalm? Esti mare, auzi tu sa importe de la americani special pentru tine acest medicament, este mare lucru. Eu credeam ca l-au consumat tot in Vietnam.

Erwin.de 04-10-2012 - 09:53

demonstrezi tipic un nenorocit psihopat,made
in Romania…….

Huhu Ciu 04-10-2012 - 11:27

E clar Erwin.de e nebunul Tomi inchis la spitalul ”veselilor”!

vodka 04-10-2012 - 14:02

Ti-ai pus la CV „doctor in camasi de forta si injectii linistitoare”?

Huhu Ciu 04-10-2012 - 06:53

Allah akbar!
In Iad vor arde cipilicarii si perciunatii!!!

Erwin.de 04-10-2012 - 09:59

cine sapa groapa altuia (si inca un dement)cade singur in ea……
Vine timpul si acul de cojoc pentru voi astia inteligenti.
Fii atent ca perciunatii acestia pe care ii simpatizezi asa de
mult detin azi cea mai perfectionata tehnologie de identificare din lume,inclusiv persoane incompatibile pe Internet………
Sa nu va mirati ca intr-o buna zi sa fi surprins in pragul usii……..

BULA 04-10-2012 - 11:01

Ba, ati luat-o razna cu amenintarile, ca faceti si dregeti, ca ii pedepsiti voi pe toti care se uita urat la voi. Daca ati fi evrei adevarati (sefarzi) si nu khazareti agresivi trecuri la iudaism, v-ati vedea in liniste de bisnitareala si ati fi in relatii cordiale cu potentialii clienti. Rolul evreului adevarat e sa faca bani din chestii inteligente si rentabile (bisnita, camatareala), nu sa se lupte cu toata lumea.

Huhu Ciu 04-10-2012 - 11:20

Ji dane dispari in Iad, acolo e locul tau si al poporului tau de mari hoti!!!

NU mi-e frica de moarte, ji dane, moartea ne scapa de voi ji danii cei mai mari monstrii ai Universului!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-10-2012 - 11:25

@oligo elementH-alamicu , dupa cum te strecori prin Bucuresti , nu ai fi asa curajos ! Dar ,intradevar nu meriti sa traiesti intre oameni !

Lupu Ardelean 04-10-2012 - 12:03

S-a dus baba cu colacii.Domnule huhu ori esti naiv ori esti timpit. Sustii niste aberatii care pentru un pisiholog, cel putin dupa cum te dai a fi este absurd.Sa zicem comparativ ca dai nota patru unui student care a stiut de noua insa matale nu ti-e simpatic. Ce crezi ca va face acel student, uite iti spun eu ca vad cum mintea matale lucreaza cam lent, ori iti trage direct un pumn in moaca, daca este mai calculat merge si te reclama la decanat, rectorat, colegiul profesorilor etc, ori daca e mai smecher te asteapta intr-o zi linga poarta casei tale si te baga pe vreo saptamina la spitalul de urgenta, ca sa te coase madicii la loc. Deci acum matale ne consideri pe noi evreii chiar timpiti, adica indivizi imbecili ca urbos, digital, bula, ereticul, dau cu bolovani in noi, ne insulta in mod inadmisibil, instiga la epurare etnica si antisemitism, insulta evreii si israelienii, stimulind la exterminarea evreilor si distrugerea statului ISRAEL si matale ne zici ca sintem agesivi si folosim amenintari nefondate.Scuzele mele domnule HUHU dar esti un mare cretin, si la fel de antisemit ca bestiile de urbos, digital, BULA, ereticul, si ca sa te linistesc, asa cum sustine domnul @Erwin.de , nu numai ca va amenintam dar veti avea chiar surprize fizice foarte neplacute, dupa cum sint informat de anumiti colegi care nu sint de acord sa treaca cu vederea vandalismul vostru, deci culpa mea, trage concluziile de rigoare, si te asigur ca nu va fi nimeni sa va apere, si nici interes nu ar avea s-o faca. Daca continuati cu antisemitismul vostru gratuit, ca nu aveti nici un motiv de a-l practica, si o faceti intr-un mod foarte agresiv si bestial, veti plati scump acest joc murdar, va asigur domnu HUHU, si ceea ce v-am spus este valabil si celorlati debili mintali de pe forum.Sinteti prin felul vostru de expimare si ura feroce la fel de periculosi ca fostii legionari sau nazistii. Daca ati avea puterea in miini ati face la fel ca ei sau poate chiar mai rau, deci disparitia voastra este foarte dorita de anumite persoane despre care eu stiu bine ca nu le arde de glume si sint oameni ce nu stiu sa ierte. Acum cred ca m-ai inteles mai bine domnule huhu Iar covingerile noastre ca sinteti de origine arabi devine deja fondata de informatii sigure culese de colegi care se ocupa intens de voi.

sanda sanda 04-10-2012 - 12:08

HUHULE, vad ca ati cam dat de dracu, se pare ca ati calcat pe bec si oamenii s-au saturat de insultele si amenintarile voastre. Dar adevarul este ca au dreptate, si eu sint convinsa ca sinteti niste bestii ordinare ce v-ar sta bine in streang.

Huhu Ciu 04-10-2012 - 13:37

Ma pupati in cur, jegurilor hoate cipilicare!

Huhu Ciu 04-10-2012 - 13:49

Lupule evreu, faptele voastre de cei mai mari hoti din Univers va dau de gol, faptele voastre spun ca sinteti cei mai mari hoti din UNIVERS!!!!!

vodka 04-10-2012 - 14:00

NOI STIM CU SIGURANTA CA ESTE SI NAIV SI TAMPIT. ZICI HUHU SI TRAGI APA!

Lupu Ardelean 04-10-2012 - 11:42

S-a dus baba cu colacii.Domnule BULA ori esti naiv ori esti timpit. Sustii niste aberatii care pentru un pedagog, cel putin dupa cum te dai a fi este absurd.Sa zicem comparativ ca dai nota patru unui student care a siut de noua insa matale nu ti-e simpatic. Ce crezi ca va face acel student,uite iti spun eu ca vad cum mintea matale lucreaza cam lent, ori iti trage direct un pumn in moaca, daca este mai calculat merge si te reclama la decanat,rectorat,colegiul profesorilor etc, ori daca e mai smecher te asteapta intr-o zi cinga poarta casei tale si te baga pe vreo saptamina la spitalul de urgenta, ca sa te coase madicii la loc. Deci acum matale ne consideri pe noi evreii chiar timpiti, adica indivizi imbecili ca urbos, digital, huhu, ereticul, dau cu bolovani in noi, ne insulta in mod inadmisibil, instiga la epurare etnica si antisemitism, insulta evreii si israelienii, stimulind la exterminarea eveilor si distrugerea statului ISRAEL si matale ne zici ca sintem agesivi si folosim amenintari nefondate.Scuzele mele domnule BULA dar esti un mare cretin,si la fel de antisemit ca bestiile de urbos, digital, huhu, ereticul, si ca sa te linistesc, asa cum sustine domnul @Erwin.de , nu numai ca va amenintam dar veti avea chiar surprize fizice foarte neplacute, dupa cum sint informat de anumiti colegi care nu sint de acord sa treaca cu vederea vandalismul vostru, deci culpa mea, trage concluziile de rigoare, si te asigur ca nu va fi nimeni sa va apere, si nici interes nu ar avea s-o faca.Daca continuati cu antisemitismul vostru gratuit, ca nu aveti nici un motiv de a-l practica,si o faceti intr-un mod foarte agresiv si bestial, veti plati scump acest joc murdar, va asigur domnu BULA, si ceea ce v-am spus este valabil si celorlati debili mintali de pe forum.Sinteti prin felul vostru de expimare si ura feroce la fel de periculosi ca fostii legionari sau nazistii.Daca ati avea puterea in miini ati face la fel ca ei sau poate chiar mai rau,deci disparitia voastra este foarte dorita de anumite persoane care eu stiu bine ca nu le arde de glume si sint oameni ce nu stiu sa ierte.Acum cred ca m-ai inteles mai bine domnule BULA.

Huhu Ciu 04-10-2012 - 12:01

Ma retadat Lup ”ardelean”, faptele evreilor spun ca-s cei mai mari hoti din Univers, de exemplu evreul B. Madoff cel mai mare hot din Istoria lumii, NIMENI NU E NEBUN sa va iubeasca pe voi cei mai mari hoti din UNIVERS, NIMENI!!!

BULA 04-10-2012 - 12:12

Voi sunteti israelieni, cetateni de origine khazara (adusi din spatiul URSS-ului si din Europa de Est) ai unui stat infiintat de englezi pe teritoriul locuit de palestinieni si evrei, cu scopul vadit de a crea o presiune (amenintare) contra tarilor bogate in petrol. Asta a fost planul initial al Imperiului Britanic (condus la vremea aia mai mult de evrei).
Fiind khazari, inruditi genetic cu turcii (popor agresiv si caruia nu-i place munca), va comportati diferit de evreii biblici (alta rasa, ramasi putini prin Vest si prin zona Balcanilor pana la Dunare). Evreii adevarati erau linistiti si evitau conflictele, pentru ca ei calatoreau permanent pe teritorii straine, cu carutele cu marfuri.
In mod normal evreilor nici nu le trebuie o tara, pentru ca ei trebuie sa fie imprastiati printre celelalte popoare si sa le bisnitareasca marfurile produse.
Dar statele se comporta ca organismele vii, isi formeaza „sistem imunitar”, vor sa sa se extinda. Asta s-a intamplat si cu Israelul, din garnizoana militara s-a transformat intr-o entitate cu pretentii cam mari.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-10-2012 - 10:33

@ OliGO elementH-alamicu , esti in usoara deriva de cand fratii muciulmani se iubesc pe fatza ! Ai omis din text un CA semnificativ inaintea …AkBaR ! Corect ESTE : allah CA AKbaR !

Tom Cc 04-10-2012 - 07:24

oare sunt chiar asa de tampiti sirienii ?? FACATURA !!!

geek-a-contra 04-10-2012 - 08:21

uite ca sint, practic au recunoscut ca ei sint de vina. desi aproape sigur au facut-o din greseala si acum dau frumos din cvoada si se gudura pe linga turci, dar…..

BULA 04-10-2012 - 09:43

Nu mai fiti de partea turcilor, ca primitivii astia ne-au jefuit tara sute de ani, au provocat sute de mii de morti, au rapit copiii.
Si precis e facatura, pentru ca turcii vor sa se bage peste sirieni si cauta un pretext.

Erwin.de 04-10-2012 - 10:03

Sa nu uitati ca turcii nu sunt icoana de biserica,un Stat musulman azi mai
rasarit dar cu aceleasi tendinte criminale ca toti musulmanii ……

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult