Acasa Top SecretArmata S-a inaugurat noua secție de oftalmologie de la Spitalul Militar

S-a inaugurat noua secție de oftalmologie de la Spitalul Militar

scris de D.S.S.
68 afisari

Noul bloc operator al Secției Clinice Oftalmologie de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a fost inaugurat joi și va oferi servicii medicale atât pacienților militari, cât și civililor.

inaugurare spital militarProiectul, finanțat integral de către Ministerul Apărării Naționale, a avut ca obiectiv dezvoltarea celor două centre de referință din cadrul SUUMC, respectiv cel de transplant de cornee și cel de excelență în glaucom. Noua infrastructură medicală este capabilă să asigure atât îngrijiri de înaltă specialitate și performanță, care să respecte toate standardele europene din domeniul calității, siguranței și securității actului medical, cât și elaborarea de strategii de prevenire, bazate pe o intensă activitate de cercetare-dezvoltare în domeniul afecțiunilor oftalmologice.

„Vreau să felicit conducerea Spitalului Militar, pe medicii care lucrează aici și pe domnul ministru Mircea Dușa pentru faptul că nu este prima investiție pe care am vizitat-o aici. Spitalul Militar redevine un fanion al medicinei din România, nu doar prin medicii excepționali, dar și prin dotările pe care începe să le aibă. Și asta înseamnă că va fi un spital nu doar pentru România, ci și pentru sarcinile noastre ca țară NATO, un spital în care se poate avea încredere și în care, mai ales, cel mai important, rămân medici de valoare și medici tineri”, a afirmat premierul Victor Ponta, prezent la inaugurare.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și-a manifestat speranța că Spitalul Militar „Carol Davila” va avea până la finalul anului un centru pentru tratarea accidentului vascular.

La rândul său, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a precizat că blocul operator este unul dintre cele mai moderne din țară, aici urmând să fie operați atât pacienți militari, cât și civili.

„În anul 2014 am alocat peste 30 de milioane de lei pentru dotări și investiții la SUUMC. Din acești bani am amenajat un centru de radioterapie, unul dintre cele mai moderne centre de acest fel din țară, dotat cu aparatură de ultimă generație. Am modernizat și am dotat cu aparatură secția de dermatologie. Am finalizat la începutul acestui an modernizarea blocului operator de la secția de oftalmologie. În 1965 s-a făcut primul transplant. Am dorit ca această secție să fie dotată cu aparatură de ultimă generație. Investiția de la nlocul operator de oftalmologie se ridică la 16 milioane de lei”, a declarat Dușa.

Comandantul unității medicale, Florentina Ioniță-Radu, a explicat că pacienții vor putea fi investigații cu cele mai moderne tehnici existente.

„Ce avem noi acum ca aparatură nu există decât la spitale private, adică pacientul poate să vină și este investigat complet cu cele mai moderne tehnici”, a spus comandantul.

Șeful Secției de oftalmologie, dr. Anghel Gheorghe, a subliniat că în blocul operator se poate face toată gama de chirurgie oftalmologică.

„Avem și o sală specială pentru chirurgia corneei și chirurgie foto-refractivă. Este o chirurgie de vârf în acest moment în România. Putem să tratăm pacienți în acest bloc operator din punct de vedere chirurgical oftalmologic din toată gama de afecțiuni care sunt în acest domeniu, absolut orice, începând cu pleoape și terminând cu afecțiuni ale orbitei în legătură și în colaborare cu colegi de la alte specialități din spital. Astăzi avem aici două transplanturi de cornee. Un număr de 300 de pacienți sunt pe lista de așteptare pentru transplant de cornee”, a afirmat Anghel Gheorghe, șeful secției de oftalmologie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult