Acasa Top SecretArmata Să vedem “prima fază” a scutului – Vine USS Monterey la Constanţa

Să vedem “prima fază” a scutului – Vine USS Monterey la Constanţa

scris de M.A.B.
3 afisari

Nava USS Monterey va sosi în cursul zilei de luni, 6 iunie, în portul Constanţa, unde va rămâne până joi, 9 iunie, anunţă ambasada SUA la Bucureşti.

USS Monterey  (foto monterey.navy.mil)

USS Monterey (foto monterey.navy.mil)

Vizita face parte din eforturile continue ale Marinei SUA de a consolida partneriatul cu Forţele Navale Române şi de a creşte interoperabilitatea în zona Mării Negre. În plus, crucişătorul USS Monterey este echipat cu sistemul de apărare aeriană AEGIS ce reprezintă prima fază a Abordării Adaptative în Etape a scutului antirachetă, un element important pentru România, care a acceptat să găzduiască interceptori în cadrul celei de-a două faze a programului.

Potrivit documentelor oficiale, Etapa I a scutului american antirachetă vizează protejarea unor porţiuni ale Europei de Sud-Est, prin desfăşurarea de sisteme radar şi interceptori SM-3 amplasaţi pe nave, însoţită de amplasarea unui sistem radar înaintat, care va detecta lansarea rachetelor încă din faza ascendentă a traiectoriei. Prima etapă a demarat la 7 martie 2011, prin trimiterea în Marea Mediterană a navei „USS Monterey”, echipată cu sistemul AEGIS.

USS Monterey presentation-1

USS Monterey presentation-1

USS Monterey presentation-2

USS Monterey presentation-2

1 comentariu

Denali 03-06-2011 - 20:34

USS Monterey este o : vechitura…o ruginitura….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult