Acasa Top SecretArmata Saab primeste o noua comanda pentru dezvoltarea avionului Gripen

Saab primeste o noua comanda pentru dezvoltarea avionului Gripen

scris de Doru Dragomir
0 afisari

.Compania de aparare si securitate Saab a primit o comanda din partea FMV (Administratia pentru Materiale de Aparare a Suediei) pentru dezvoltarea floteiexistente de avioane Gripen. Valoarea comenzii pentru Saab se ridica la 2 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 280 de milioane de dolari), esalonati pe o perioada de patru ani.


Capabilitatile aeronavelor Gripen C/D ale Fortelor Aeriene Suedeze fac permanent obiectul unor adaptari si modernizari, pentru a putea opera si ramane eficiente si avansate si in viitor. Comanda include noi adaptari pentru a spori eficienta operationala, cum ar fi perfectionarea sistemelor de contramasuri si de comunicare. Comanda include si ale masuri pentru reducerea continua a costurilor operationale, bazandu-se pe experienta dobandita din peste 130.000 de ore de zbor. Este de asemenea inclusa si integrarea de noi arme, iar radarul existent va beneficia de o raza mai mare de acoperire, precum si de noi functii. Totodata, vor fi aduse imbunatatiri pentru reducerea zgomotului si a emisiilor poluante ale motorului in timpul operatiunilor de mentenanta. Aceste activitati se vor desfasura in principal la fabricile Saab din Linköping, Gothenburg, Järfälla, Kista si Arboga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult