Acasa Top SecretArmata Saab se extinde ȋn domeniul fabricarii de marinǎ militarǎ

Saab se extinde ȋn domeniul fabricarii de marinǎ militarǎ

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Producǎtorul avioanelor de luptǎ Gripen, Saab AB, va achiziționa divizia de marină militară din Suedia a companiei ThyssenKrupp, pentru 50 milioane dolari.

Saab se extinde ȋn domeniul fabricarii de marinǎ militarǎ (foto:aereo.jor.br)

Compania aeronautică Saab AB a achiziționat divizia de marină militară din Suedia a companiei ThyssenKrupp AG pentru 340 milioane de coroane (50 milioane de dolari), producătorul avioanelor de luptă Gripen extinzându-și astfel afacerile și în domeniul fabricării de submarine și nave de pază, a anunțat Bloomberg, potrivit Agerpres. „O problemă importantă o reprezintă obținerea sinergiilor cu actualele activități maritime ale Saab, în timp ce vom începe livrarea de produse și activități de mentenanță către piața sudeză”, se arată în declarația Saab.

Preluarea vine în urma dezacordurilor înregistrate în ultimii ani între Administrația Articolelor de Apărare din Suedia (FMW) și compania germană ThyssenKrupp. După ce Saab a recrutat ingineri de la divizia de marină militară a ThyssenKrupp din Suedia, compania germană a acceptat în aprilie să înceapă negocieri privind vânzarea diviziei. În ultima ani această divizie a înregistrat pierderi substanțiale, a anunțat ThyssenKrupp. Luna aceasta, Guvernul de la Stockholm și principalul partid de opoziție au acceptat să colaboreze pentru a asigura continuarea producției de submarine și nave de război în Suedia și pentru a accelera achiziționarea diviziei de marină militară din a companiei ThyssenKrupp pentru ca șantierul naval din Karlskrona să redevină proprietate suedeză.

În mai, ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oțel din Germania, a raportat primul profit net din ultimii doi ani, datorită majorării vânzărilor.  În anul fiscal 2014, ThyssenKrupp se așteaptă la un profit ajustat, înainte de taxe și dobânzi aproape dublu față de cel din anul trecut, de 586 milioane de euro, în timp ce precedenta estimare indica un câștig de aproximativ un miliard de euro. Grupul ThyssenKrupp este prezent și în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale și servicii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult