Acasa Top SecretArmata Şahul Apărării: Serdiukov la Tiraspol, România mută cu Oprea la Chişinău

Şahul Apărării: Serdiukov la Tiraspol, România mută cu Oprea la Chişinău

scris de M. BÂTCĂ
49 afisari

Jocul de şah dintre Bucureşti şi Moscova continuă. Rusia l-a trimis pe ministrul Apărării, Anatoli Serdiukov, la Tiraspol. România contraatacă: Gabriel Oprea, la Chişinău.

Militari romaniMinistrul Apărării Naţionale va efectua o vizită oficială în Republica Moldova vineri, la invitaţia omologului Vitalie Marinuţa. În cadrul convorbirilor oficiale, cei doi miniştri vor analiza relaţiile militare bilaterale, probleme legate de pregătirea şi instruirea personalului, dar, în special, aspecte privind situaţia regională.

Programul vizitei ministrului Apărării de la Bucureşti cuprinde primiri la preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi la primul-ministru Vlad Filat. Gabriel Oprea va depune o coroană de flori la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare din Chişinău şi va vizita Cimitirul ostaşilor români din localitatea Călăraşi, unde va fi organizată o ceremonie de depunere de flori în memoria eroilor români căzuţi la datorie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cimitirul Eroilor Români din oraşul Călăraşi din R Moldova a fost vandalizat în noaptea de 3 spre 4 aprilie de un grup de persoane necunoscute. Agresorii au demontat cruci pe care le-au aruncat la întâmplare, iar pe una dintre ele au distrus-o definitiv. În iulie 1941, pe locul unde a fost ridicat Cimitirul Eroilor Români şi-au pierdut viaţa 42 de militari români. Până în 1960, când aici a fost ridicată o troiţă, zona a fost acoperită de gunoaie şi mărăcini. Troiţa a fost demontată de autorităţile sovietice şi reinstalată după 1990.

La finalul întâlnirii, miniştrii vor semna, la sediul Ministerului Apărării de la Chişinău, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.

În data 12 aprilie, ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, a efectuat o vizită de lucru în regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova. Anatoli Serdiukov a inspectat unităţile şi obiectivele grupului operativ al forţelor ruseşti, desfăşurate în zona separatistă.

10 comentarii

digital 19-04-2012 - 21:13

și dacă trimeteau numai gradele de mareșal de pe uniforma Marelui Antonescu,și erau de o mie de ori mai valoroase și mai tari decât,chiloțarul-izmănar,pupător de khuur kotrocenist!

tomi 20-04-2012 - 18:40

Bai cucurigu,rusii lesinau la vederea decoratiilor criminalului Antonescu,sute de mii de familii romane au ramas fara copii,fara parinti,cei pe care maresalul i-a bagat in mocirla rusa.Dupa lesin rusii ar fi tras o pisare buna pe meritele marelui tau Antonescu, tradatorul neamului romanesc.

digital 20-04-2012 - 09:11

ce faci măi haimana?!
ai scăpat iar din lanțul ”firmei”unde zici că lucrezi,chipurile?!
au pus ăia CCTV-uri și la WC-urile unde dai tu cu mo-pulețul?!

normal că leșinau împuțiții tăi bolșevici,că ăsta le-a dat-o adevărat printre dinți la mujici,nu ca stărpiturile de azi,care și-o freacă sub birou…
iar mujicii tăi leșinau de beți ce erau,mă prostane,iar apoi o făceau direct pe voi,cei care i-ați cărat în spinare în toată Europa Centrală și de Est…nu v-ar ajunge iadul de nemernici!

tomi 20-04-2012 - 18:44

Tu vorbești mă cucurigu digitalus de mama altora.Hai declară aici de față cu toți ce a făcut mă-ta!! Așa-i că ți-e rușine să zici? Când a văzut ce prunc debil si idiot a fătat s-a spânzurat amărita femeie de necaz și rușine.

tomi 20-04-2012 - 19:05

Măi bivolescule eu măcar lucrez,și lucrez bine, iar salarul meu pe lună e cât iei tu pe articolele tale în cinci ani jegu dreacului de fascist împuțit putreziți-ar oasele de viu.
Auzi Digital cucurigu mi s-a terminat hârtia igienică ; nu ai fi tu dispus să …..,,,,,…..?????

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 20-04-2012 - 19:11

SHABAT SHALOM , my dear BEST -FRIEND, nu te mai spurca cu gasca de GAY-FEST. Da-i in , ,,,,

digital 20-04-2012 - 19:16

lasă- pe kkt să te-mphuută mă redusule ce ești,ce ești prost așa!

tomi 20-04-2012 - 19:31

Te salut prietene Carpathi,respect gestul tau de a ma saluta de fiecare shabat, si te asigur de respect si prietenie reciproca,Iti doresc sa ai sarbatori fericite un paste placut si imbelsugat.
Chiar m-am rastit la cele doua creaturi primitive,viermele urbos si cucurigu digital ca azi vor avea o zi grea,mi s-a stricat telecomanda de la masina si am cumparat unul nou,m-a costat 150 de dolari, incluzind si sirena.Masina are un an si vad ca sistemul de alarma este slabut,productie chinezeasca,De fapt toate receptoare functioneaza bine, are senzori de vibratii, de volum,infrarosu si senzor de spatiu, nu stiu exact cum se zice in romaneste,adica orice miscare pe o zona de jumatate de metru este sesizata prin orice material,plastic tabla si transmisa compiuterului masinii. Telecomanda este intreresanta, are zona de functionare de 2 kilometri,si are un ecran cu schema masinii si poti vredea unde este atinsa in cazul cind vreun vizitator umbla la ea.
tomi

salut 20-04-2012 - 19:39

Daca-ti bagi o antena in koor, receptionezi direct, nu mai ai nevoie de telecomanda. BTW, castraveti proiecteaza „compiuterul” masinii tale? Ca asta-ti era meseria, nu-i asa, proiectant de castraveti verzi? Ma rog, in pauzele in care nu esti Napoleon, Seful Securitatii, sau de-a ce va mai jucati voi acolo cand va dau voie doctorii.
Nu uita pastilutzele!
Sanatate!

tomi 20-04-2012 - 19:47

Salut tu nu erai pe lista salubritatii dar daca chiar insisti nu e nici o problema; pregateste-te de deratizare.
Si pe tine te-a scos nevasta-ta din casa dupa ce ai uitat sa-i mai aduci un ban in casa in ultimii cinci ani ca si urbos si digital.Arabii lor au dat de dracu si nu le-au mai platit indemnizatiile pentru textele fasciste.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult