Acasa Top SecretArmata Salavatorii din Libia, decoraţi cu ”Emblema Onoarea Armatei României”

Salavatorii din Libia, decoraţi cu ”Emblema Onoarea Armatei României”

scris de D.S.S.
39 afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit marţi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul MApN, ”Emblema Onoarea Armatei României” ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi, secretarului general al MAE, Robert Marius Cazanciuc, şi ambasadorului României în Libia, Niculae Stan, în semn de înaltă apreciere şi pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României în timpul operaţiunilor de evacuare a cetăţenilor români şi străini din Libia.

Aviatorii  au fost  decorati cu ''Emblema Onoarea Armatei României''

Aviatorii au fost decorati cu ''Emblema Onoarea Armatei României''

Potrivit unui comunicat al MApN, în cadrul aceleiaşi ceremonii au fost medaliaţi cu ”Emblema Onoarea Armatei României” 20 de ofiţeri şi 22 de maiştri militari şi subofiţeri care au făcut parte din echipajele aeronavelor militare C-130 Hercules şi C-27 J Spartan sau din personalul nenavigant, în cadrul misiunilor de repatriere a cetăţenilor din Libia.
Ministrul Gabriel Oprea a evidenţiat, cu acest prilej, însemnătatea operaţiunii desfăşurate, arătând că Armata României a dus la bun sfârşit o misiune extrem de complexă, care va rămâne la loc de cinste între faptele de devotament ale militarilor români.
”Pentru prima dată după al doilea Război Mondial, Armata Română a fost implicată într-o operaţie de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină şi, spre mândria fiecărui român, misiunea a fost încheiată cu succes, iar compatrioţii noştri se află în afara oricărui pericol. Reuşita acestei misiuni de o complexitate deosebită a fost posibilă, în primul rând, prin colaborarea excelentă şi sincronizarea eforturilor MApN, MAE şi ale instituţiilor statului cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale”, a spus ministrul Gabriel Oprea.
Potrivit sursei citate, ministrul a mulţumit echipajelor aeronavelor militare pentru eforturile extraordinare depuse şi a evidenţiat profesionalismul dovedit în executarea misiunilor prin care au fost evacuate cu succes 317 persoane, din care 231 de români şi 86 de cetăţeni străini.
”Aşa cum Armata a fost întotdeauna alături de popor, în misiunile umanitare şi de intervenţie desfăşurate pe teritoriul naţional, şi aceste echipaje din Forţele Aeriene Române şi-au îndeplinit cu devotament, credinţă şi onoare datoria faţă de patrie. Dincolo de rigorile vieţii de militar, astăzi este un bun moment pentru a vorbi despre solidaritate, curaj şi modestie. Militarii români, fie că ne onorează prin faptele lor în teatrele de operaţii, fie că vin în ajutorul oamenilor afectaţi de inundaţii, fie că îşi fac datoria la bordul avioanelor, dau un puternic şi frumos exemplu de solidaritate”, a subliniat ministrul Gabriel Oprea.
În perioada 24 februarie – 4 martie, echipajele de pe aeronavele militare conduse de comandorul Viorel Pană, căpitan-comandorii Adrian Takacs, Mihai Roşca, Marian Dinescu, Ion Stăiculescu şi locotenent-comandorii Bogdan Dogaru şi Emil Tecuceanu, au efectuat şapte misiuni de evacuare, aeronavele străbătând 29.217 kilometri în 76 de ore de zbor. 

Vezi aici fotografii de la festitivitatea de decorare.

14 comentarii

ion 09-03-2011 - 17:53

ce a facut acest baconschi , a dat telefon si a rugat pe oprea sa trimita avioane.

Lucian 11-03-2011 - 08:28

Ei da, cel mult si-a organizat oamenii. Drept multumire pentru aportul adus de acestia la evacuare, Baconschi a fost decorat.

marga 10-03-2011 - 15:51

Pai si cine putea sa faca mai mult decat Oprea?? Trebuie sa recunoastem ca a actionat cu promptitudine si profesionalism in coordonarea acestei operatiuni complexe. Contrar lipsei de obiectivitate de care a dat dovada intr-un articol Marius Batca minimalizand importanta interventiei armatei, lucratorii MApN au avut o contributie majora in aceasta actiune. Felicitari!

mihai 10-03-2011 - 16:16

Foarte frumoasa si bine-venita aprecierea ministrului Oprea pentru toti cei care au contribuit la reusita acestei actiuni. In fotografia prezentata se vad mai multi militari care au fost decorati decat angajati MAE. Sa intelegem totusi ca, in spatele modestiei ministrului apararii, realitatea este ca armata a avut contributia majora la aceasta operatiune? Felicitari Armatei Romane!!

digital 10-03-2011 - 17:40

bai dss daca vrei fa-ti gasca ta pdl-ista si unpr-ista si postati numai voi intre voi ca sa va simtiti bine si bagati-va in seama.fii tare si spune pe forum pe cine cenzurezi si pe cine lasi sa posteze!!

Paveleanu 10-03-2011 - 21:03

Întrucat mandria de a fi ostean, corectitudinea si verticalitatea militarului sunt calcate in picioare, atrag atentia opiniei publice faptul ca armata romana a existat, exista si va exista, faptul ca este in masura sa raporteze oricand, indiferent de conditii, MISIUNE INDEPLINITA! pentru militari reprezintă unul dintre cei trei piloni ai identităţii lor: Ţara, Poporul şi Onoarea!
Am citit si un articol deloc realist pe acest site unde jurnalistul Marius Batca, minimaliza rolul armatei romane in momente de acest fel, punand imaginea armatei romane in conflicte imaginare, politice intre minstrul Oprea si Baconschi.

Lucian 11-03-2011 - 08:30

Probabil ca acum Batca vede si el ca intre cele doua ministere nu exista nici o problema. Cei care au participat la evacuari si-au facut din plin datoria si merita felicitarile tuturor.

Marius Bâtcă 12-03-2011 - 19:34

Pentru postacii „reevaluatului”

M-am obosit sa va raspund doar pentru a vedea si altii cum am “aruncat cu noroi” in Armata Romana. Acestea au fost afirmatiile facute de mine in articolul pe care il infierati.

„Pentru a-si salva concetatenii si nu numai, au lucrat zi si noapte zeci, daca nu chiar sute, de oameni din Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale si, evident, din serviciile secrete. Toti acesti anonimi au inteles ca nici un efort nu este prea mare pentru a aduce in siguranta, acasa, oameni a caror viata era pusa in pericol, intr-o tara aflata in razboi civil. Cu toate acestea, munca celor enumerati mai sus a fost umbrita de un razboi surd, care s-a desfasurat intre doi dintre reprezentantii autoritatilor. Este vorba despre ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si cel al Apararii, Gabriel Oprea”.
„Setea lui Gabriel Oprea pentru publicitate nu s-a oprit aici. Si, pentru a-i fi potolita, “rolul” sau a fost descris, in termeni similari, si in Observatorul Militar. Din fericire, insa, in cele doua pagini dedicate subiectului, cea mai mare parte a fost alocata militarilor care, desi sunt prost platiti si isi desfasoara activitatea intr-o armata subfinantata si slab dotata, si-au riscat propriile vieti pentru a le salva pe ale altora”.

Si acum, pentru ”uscaturile”, “indivizii de joasa speta”, “cersetorii” de grade, “frustratii”, “neica-nimeni”, care au ordonat campania impotriva mea si a familiei mele pe forumurile:
ziuaveche.ro
ziare.com
realitatea.net
e-politic.ro
gds.ro
ziuaonline.ro
replicaonline.ro

RUSINE!

Inca ceva.
1.Nu inteleg de ce ati amestecat ziuaveche.ro in povestea asta, atat timp cat materialul a aparut la http://karadeniz-press.ro/kara/batalia-dintre-oprea-si-baconschi-pe-podul-tripoli-bucuresti/
2.Fotografiile de la miting la care va referiti au fost realizate de mine (mai erau si semnate). Desi cred ca stiati deja ca am participat la ultimele trei actiuni de protest.
3.Ne mai auzim. Cel putin voi ma auziti pe mine de fiecare data cand vorbesc la telefon.
4.Chiar nu este necesar sa mai schimbati pseudonimele cu care postati comentariile, daca mesajele sunt identice.
5. Am preferat sa va raspund aici. Spre deosebire de voi, eu nu am atat timp de pierdut si nici resursele voastre.

claudiu 10-03-2011 - 21:33

N-ati inteles nimic fratilor!
Oprea a dat cea mai tare lovitura de imagine decorandu-l pe Baconski, aratandu-i astfel cine a fost seful operatiunii din Libia. Seful nu se poate decora pe sine insusi, ci ii decoreaza pe cei de sub el, adica subordonatii!!!
Imi pare rau pentru Baku – seful diplomatiei romanesti, dar a cazut ca o musca in capcana intinsa de (de ce sa nu recunoastem de data aceasta) – abilul Oprea.

digital 12-03-2011 - 19:44

astia sunt IDOLII tai??!! baku si abilul oprea??!!arunca-ti nickul la hazna si dupa aia cheama vidanjorii!!!ha!ha!ha!

vali 10-03-2011 - 22:04

bravo baieti! bravo dl cioaca !

Huhu Ciu 11-03-2011 - 07:01

Bakonschi asta-i cea mai jalnica fiinta publica din Romania, el si Udrea, tusea si junghiul!

Van Damme 11-03-2011 - 07:19

Reuşita acestei misiuni de o complexitate deosebită a fost posibilă, în primul rând, prin colaborarea excelentă şi sincronizarea eforturilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi ale instituţiilor statului cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Nu s-a pus in discutie niciodata ca ar fi un razboi de imagine politica intre cei doi ministrii Oprea si Baconschi. Si Oprea ar merita medaliat, ca doar a fost reevaluat cu putin timp in urma chiar de presedintele tarii?

chitibus 13-03-2011 - 13:29

Bravo, domnule sef al mafiei lui Nastase, bine ca ai decorat si un popa, ajuns ministru. Daca asta-i ministru, insemna ca si tu esti general! Apropo, mai faci laba?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult