Acasa Top SecretArmata Scenariu apocaliptic: Washington DC atacat cu bombă nucleară

Scenariu apocaliptic: Washington DC atacat cu bombă nucleară

scris de Marius Bâtcă
7 afisari

Scenariu apocaliptic. Un raport care evaluează impactul pe care l-ar avea asupra capitalei SUA, Washington DC, şi a oamenilor care trăiesc în acest oraş un atac terorist cu bombă nucleară arată distrugerile semnificative pe care un astfel de atac le-ar produce.

Washington atac nuclear

Washington - atac nuclear

Studiul a simulat un atac nuclear pe străzile 16 şi K, aflate în inima oraşului şi foarte aproape de Casa Albă. Potrivit raportului, pe o rază de 800 de metri în jurul impactului bombei sunt cele mai mici şanse de supravieţuire, iar cele mai multe clădiri, inclusiv cea a guvernului federal, ar fi distruse total, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax.

Casa Albă, Capitoliul, Departamentul de Trezorerie, vechea clădire a Biroului Executiv şi multe altele aflate de-a lungul National Mall ar fi distruse imediat. Pe următorii 800 de metri s-ar înregistra pagube importante, incendii şi accidente grave, iar în următorii cinci kilometri s-ar produce pagube uşoare. Studiul subliniază faptul că reziduurile radioactive ar putea varia în funcţie de perioada anului.

Astfel, în aprilie, zona Bethesda din Washington ar avea cel mai mult de suferit din cauza radiaţiilor, în timp ce în tot restul anului, regiunile mai sărace ale oraşului şi Virginia de Nord ar putea fi expuse. Într-o limită de 16 până la 32 de kilometri, expunera populaţiei la radiaţii ar putea provoca greaţă şi vărsături în câteva ore de la explozie. Fără un tratament medical, urmează moartea.

Totuşi, şi persoanele care se află dincolo de această limită vor fi expuse la un nivel ridicat de radiaţii, care ar putea provoca moartea, cu sau fără tratament medical, dacă oamenii nu caută imediat adăpost. Populaţia care va fi suficient de departe pentru a nu fi afectată imediat de radiaţii ar putea avea de suferit mai târziu, peste ani. „Magnitudinea unui atac terorist de acest fel ar depăşi toate resursele disponibile de răspuns”, estimează în încheiere raportul. Studiul mai arată că cea mai bună protecţie împotriva efectelor radiaţiilor este oferită de clădirile cu subsoluri.

2 comentarii

Cercul 18-03-2012 - 20:21

Nu le frica de o coma alcolica sau de o diaree de o bomba nucleara da.
Ei sunt singura tara din lume ce se teme de bombe nucleare. Inseamna ca sunt vulnerabili la ea. De ce ti-e frica nu scapi.

cozmin 18-03-2012 - 21:05

Si dta.vei ramane integru,destepti baieti!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult