Acasa Top SecretArmata Schimbare la vârful SACEUR

Schimbare la vârful SACEUR

scris de D.S.S.
14 afisari

Generalul Curtis „Mike” Scaparrotti va prelua comanda fortelor NATO in Europa, scrie defensenews.com, care citeaza un oficial al armatei americane.

Generalul Curtis "Mike" Scaparrotti

Generalul Curtis „Mike” Scaparrotti

Acesta il va inlocui pe generalul Philip Breedlove, cunoscut pentru promovarea unei pozitii ferme fata de Rusia.Breedlove este recunoscut pentru promovarea unui discurs ferm fata de Rusia. La inceputul acestui an, Comandamentul european al armatei SUA (EUCOM), aflat sub conducerea sa, a publicat o strategie revizuita in care afirma ca principala sa prioritate este descurajarea unei eventuale agresiuni a Rusiei impotriva Europei.

La inceputul lunii martie, Breedlove a afirmat ca refugiatii din Orientul Mijlociu si din nordul Africii „mascheaza miscarea” teroristilor si a criminalilor si a sustinut ca gruparea terorista Stat Islamic „se raspandeste precum cancerul” in randul refugiatilor.

Scaparrotti, general de patru stele, a fost sef al Statului Major al armatei americane si are experienta pe teatrele de lupta precum Afghanistan, Irak sau Somalia.

Este descris intr-un comunicat al Departamentului de Aparare drept un „ofiter sculptat in lupta”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult