Acasa Top SecretArmata Schimbări la vârful Armatei. Se pregăteşte înlocuirea şefului SMG

Schimbări la vârful Armatei. Se pregăteşte înlocuirea şefului SMG

scris de Doru Dragomir
68 afisari

Un comunicat de presă primit din partea Ministerului Apărării Naţionale anunţă sec o rotaţie a cadrelor ciudată la nivelul conducerii Statului Major General şi a Statului Major al Forţelor Terestre.

ciuca danila scarlat si dusaIată textul comunicatului de presă:

Generalul-maior Dumitru Scarlat a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre de la generalul-maior Nicolae Ciucă, în cadrul unei ceremonii militare care a avut loc miercuri, 15 octombrie, la sediul instituţiei, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa.

La activitate au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai Statului Major General, ataşaţi militari, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din Forţele Terestre.

Generalul-maior Nicolae Ciucă preia, cu aceeaşi dată, funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General.

Ce se ascunde în spatele acestei mişcări, în condiţiile în care ambii generali au mai puţin de un an de zile de când fuseseră numiţi în funcţie? Ambii generali fac parte din generaţia ofiţerilor care au preluat cele mai importante posturi din Armata României după ce, anul trecut, Traian Băsescu a trecut în rezervă aproape toţi generalii din armată. Să mai spunem că atât Scarlat cât şi Ciucă sunt căliţi în praful deşertului afgan şi în zonele fierbinţi ale Irakului.

O posibilă explicaţie pentru rotaţia de ieri ar fi aceea că generalul Ciucă este pregătit asfel să preia conducerea SMG peste puţin timp şi a fost adus deja pe funcţia de locţiitor pentru a se acomoda cu aerul din interiorul M100. Oricum, dacă Ciucă este în cărţi pentru a deveni şeful SMG putea fi numit în această funcţie şi dacă rămânea la conducerea SMFT, deoarece regulamentul îi permitea acest lucru.

Mai există însă un zvon care circula printre militari, potrivit căruia un alt personaj puternic din anturajul ministrului Oprea râvneşte la fotoliul de şef al SMG. Vă vom ţine la curent !!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult