Acasa Top SecretArmata Scorpionii Negri, ultima misiune în Afganistan

Scorpionii Negri, ultima misiune în Afganistan

scris de D.S.S.
2 afisari

Militarii Batalionului 20 Infanterie Dolj – „Scorpionii Negri” au plecat duminică în Afganistan, aceasta fiind ultima misiune la care participă militarii români în acest teatru de operații.

Scorpionii Negri, ultima misiune în Afganistan

Scorpionii Negri, ultima misiune în Afganistan

„Sunteți militari cu o vastă experiență în teatrele de operații pentru că ați îndeplinit, de-a lungul timpului, numeroase misiuni în Afganistan, Bosnia și Irak, unde ați demonstrat profesionalism și determinare. De aceea sunt convins că, și de această dată, vă veți îndeplini misiunile la standarde ridicate”, a spus ministrul Mircea Dușa la ceremonia de plecare a acestor militari, potrivit unui comunicat al MApN.

De asemenea, ministrul Apărării Naționale le-a cerut să depună tot efortul pentru o cooperare excelentă cu Forțele de Securitate Naționale Afgane, astfel încât „acestea să preia conducerea și să asigure un mediu de securitate stabil care să favorizeze dezvoltarea economică și instituțională a Afganistanului”.

Scorpionii Negri” îi vor înlocui, treptat, prin deplasarea mai multor detașamente, pe militarii din Batalionul 151 infanterie de la Iași. Principala misiune a militarilor craioveni este menținerea securității și stabilității în aria de responsabilitate în care vor acționa (o porțiune din autostrada A1), de susținere a autorităților locale în vederea extinderii autorității guvernamentale, precum și asigurarea libertății de mișcare a forțelor de coaliție.

La finalul misiunii, care va dura șase luni, „Scorpionii Negri” se vor ocupa și de repatrierea echipamentelor militare din AfganistanEste ultimul batalion care participă la misiuni în Afganistan înainte ca armata afgană să preia controlul.

În prezent, în Afganistan sunt 1.014 militari români.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult