Acasa Top SecretArmata Scrisoare catre amiralul Marin, propteaua “doctoritei” Gavrila

Scrisoare catre amiralul Marin, propteaua “doctoritei” Gavrila

scris de Ziua Veche
56 afisari

Georgeta Gavrila, secretar general al Ministerului Apararii Nationale, si-a vazut visul cu ochii si a devenit doctor in stiinte militare. Cu sprijinul nemijlocit al amiralului Gheorghe Marin, seful Statului Major General, care i-a fost indrumator de doctorat.

Acesta nu a mai tinut cont de nimic si a dat ordin ca doamna Gavrila sa devina “doctorita”, chiar daca teza de doctorat era de o calitate foarte slaba.

In urma aparitiei in mass-media a informatiilor despre  scandalul de la Universitatea Nationala de Aparare declansat de Georgeta Gavrila, secretarul general al MApN, aceasta si amiralul Marin si-au pus subordonatii sa remedieze din mers greselile semnalate in teza de doctorat si, pentru a se feri de ochii opiniei publice, au devansat cu cateva zile sustinerea doctoratului. Mai mult, Gavrila a fost programata la o ora matinala, iar asistenta a fost aleasa pe spranceana din randul sustinatorilor secretarului general al MApN si ai amiralului Marin (vezi secvente video de la sustinerea tezei de doctorat).

 

{youtube}g4syjOzwziY{/youtube}In continuare, va prezentam scrisoarea deschisa pe care colonelul (r.) Costinel Petrache, fondatorul Premiilor Nationale ale Revistei „Gandirea militara romaneasca” a adresat-o amiralului Gheorghe Marin, dupa ce a aflat ca Georgeta Gavrila a devenit doctor in stiinte militare.

 

Domnului amiral prof. univ dr. Gheorghe MARIN

~ Şeful Statului Major General ~

  Domnule   amiral,

Vă rog să îmi acordaţi privilegiul de a accepta mult prea modestele mele felicitări pentrul strălucitul succes dobândit pe frontul  afirmării ştiinţifice a gândirii şi teoriei militare naţionale. Pentru că,  transformarea în teză de doctorat a unei colecţii teoretice de texte, idei şi sintagme,  recoltate din surse nu de cea mai mare importanţă, inspirat botezată tematic „Marea Neagră – spaţiu de interes pentru securitatea şi apărarea Uniunii Europene” constituie, într-adevăr, una din marile izbânzi ale creaţiei teoretice naţionale, înseamnă una din marile împliniri ale grandioasei dumneavoastră personalităţi şi opere ştiinţifice. Aţi devenit, astfel, domnule amiral, artizanul unei realizări de-a dreptul epocale  de care   sunt de-a pururi mândru, o realizare  pe care, cu sau fără voia dumneavoastră, viitorul o va omagia necontenit! În acelaşi timp,  vă rog să acceptaţi, domnule amiral,  să omagiez eu însumi, cu acest prilej, şi referenţii ştiinţifici ai tezei, cărora li s-a întâmplat să nu observe  neîmplinirile capitale ale unui efort ştiinţific incolor,  neîmpliniri pe care vi le-am semnalat public. Este omeneşte… Acest fapt  nu ştirbeşte, însă, cu nimic meritul dumneavoastră, cu adevărat istoric, în promovarea excepţională a valorilor de aiurea   ale culturii şi condiţiei noastre militare. Să luăm, însă, partea plină a acestui demers ştiinţific de excepţie. Prin caracterul său vizionar, prin consistenţa sa conceptuală, prin virtuţile sale gnoseologice, prin curajul său epistemologic, prin chintesenţa sa retorică…, din 24 iunie a.c. aşteptările programatice ale Uniunii Europene, dar şi cele ale  Alianţei Nord-Atlantice, sunt, în sfârşit, împlinite:  valurile  Mării Negre sunt sub control, ţărmurile-i sunt mai liniştite, adâncimea ei geopolitică este pe mâini bune, algele geostrategice sunt de partea actorilor globali ai securităţii euroatlantice, furtunile vor fi dezlănţuite la comandă şi se vor afla sub un sever control  geostrategic, rechinii criminalităţii transfrontaliere sunt monitorizaţi continuu,  migraţia periculoasă a coloniilor de calcani şi a bancurilor de heringi a fost semnificativ descurajată, năvodurile roşii au fost  deconspirate,  delfinii au fost convertiţi  cu toţii în vectori ai democraţiei şi prosperităţii europene şi euroatlantice, vântul nu o să mai bată de capul lui, România şi-a aflat  şi  consolidat  rolul de actor regional pe ţărmul ei teritorial…  Ce poate fi mai frumos, domnule profesor !?

Domnule amiral,

Spre a consolida şi dezvolta şi mai mult statornicia altitudinii dumneavoastră ştiinţifice, cu adevărat inegalabile, vă propun şi vă rog să fiţi de acord să organizăm  un seminar, eventual cu participare internaţională, dedicat tematic nobilei dumneavoastră personalităţi –  ”Valoare, nonvaloare şi antivaloare în strădania istorică a doctoranzilor prof.univ.dr. Gheorghe MARIN”. Va fi, nu încape îndoială,  o demonstraţie de forţă a contribuţiei dumneavoastră la  dezvoltarea extensivă  a teoriei şi ştiinţei militare, atât de grav avariată în timpurile din urmă. Să nu vă neliniştească problema resurselor financiare necesare acestei manifestări care, cu siguranţă, nu va fi egalată curând în prestigiu, aşteptare, deznodământ şi orgoliu.  O voi asigura prin grija  unei fundaţii ce are ca obiect lupta  împotriva imposturii ca ameninţare la adresa securităţii naţionale.   

 

Cu consideraţia specifică vremurilor pe care le trăim,

Al dumneavoastră,

Colonel (r.) Costinel Petrache

      Fondatorul

      Premiilor Naţionale ale Revistei Gândirea Militară Românească 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult