Acasa Top SecretArmata Scutul antirachetă din România: S-au răzgândit ruşii?

Scutul antirachetă din România: S-au răzgândit ruşii?

scris de M.A.B.
6 afisari

Ruşii lasă impresia ca s-au răzgândit în privinţa scutului american antirachetă din România. Elementele scutului antirachetă din România nu au potenţial antirusesc, a declarat joi adjunctul şefului Statului Major General al Forţelor armate ruse, general-colonel Valeri Gherasimov.

Scut antiracheta (ruvr.ru)

Scut antiracheta (foto: ruvr.ru)

„Spre deosebire de elementul din Polonia, obiectivul din România, după cum am fost informaţi, este destinat în principal apărării membrilor europeni ai NATO, de aceea el nu are potenţial antirusesc”, a spus generalul Valeri Gherasimov, transmite Agerpres.

Experţi militari din 50 de state participă joi şi vineri la o conferinţă pe tema apărării antirachetă, organizată de ministerul rus al Apărării la Moscova. Scopul conferinţei este de a prezenta propria viziune referitoare la influenţa sistemului antirachetă american asupra securităţii globale şi pentru a discuta despre cooperarea în acest domeniu.

Conferinţa de la Moscova are loc cu puţin timp înainte de Summitul Alianţei Nord-Atlantice, programat pentru 20-21 mai la Chicago, la care NATO intenţionează să anunţe realizarea primei etape a scutului de apărare antirachetă.

„Vor fi prezenţi peste 150 de participanţi din 50 de state. Cele 28 de ţări membre ale NATO şi-au confirmat participarea”, a afirmat recent generalul Nikolai Makarov. La conferinţa organizată de Ministerul rus al Apărării vor lua parte, de asemenea, reprezentanţi din China, Coreea de Sud, Japonia şi din ţări membre ale CSI şi ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă.

Declaraţia generalului Gherasimov este surprinzătoare, având în vedere că, în urmă cu două zile, adjunctul ministrului rus al apărării, Anatoli Antonov, a declarat într-un interviu pentru oficiosul Rossiiskaia Gazeta că, în opinia sa, “prezentarea rezultatelor obţinute pe calculator demonstrează modul în care elemente ale NATO de apărare antirachetă, printre care noi obiecte implementate în Polonia, România, Turcia şi în alte locuri pot avea o influenţă asupra descurajării nucleare a Rusiei”.

2 comentarii

BULA 03-05-2012 - 12:21

Dragi rachetisti americani, sindicatul curvelor din Deveselu va ureaza un calduros „Bun Venit !”

ValVerde 03-05-2012 - 15:37

Pe care noi, rachetistii americani, il primim cu multumiri calduroase si recunostinta ca Romania ne ofera cu darnicie tot ce are ea mai bun.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult