Acasa Top SecretArmata Scutul antirachetă: Rusia ameninţă cu dezvoltarea forţelor nucleare

Scutul antirachetă: Rusia ameninţă cu dezvoltarea forţelor nucleare

scris de M.A.
4 afisari

Rusia va fi obligată să îşi dezvolte forţele nucleare în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu NATO privind amplasarea unui scut antirachetă în Europa, a declarat miercuri la Bruxelles ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

romania antiracheta (rian.ru)

foto: rian.ru

„Nu avem altă opţiune, dacă nu, vom fi obligaţi să relansăm cursa înarmării”, a declarat ministrul la încheierea unei reuniuni a Consiliului RusiaNATO la nivelul miniştrilor Apărării. Totodată, a precizat Serdiukov, Rusia şi NATO nu reuşesc să definească arhitectura viitorului sistem de apărare antirachetă din Europa, transmite Mediafax. „Divergenţele sunt substanţiale. Este vorba în primul rând de garanţiile care exclud posibilitatea folosirii scutului european pentru interceptarea rachetelor intercontinentale ruseşti”, a declarat el la Bruxelles, la încheierea unei reuniuni a Consiliului NATORusia. Potrivit ministrului, părţile „nu vor reuşi să definească aspectul şi arhitectura scutului antirachetă din Europa„.

Rusia şi NATO au convenit să coopereze în privinţa amplasării unui sistem antirachetă în Europa în cadrul summitului de la Lisabona din 20 noiembrie 2010. Ministrul adjunct al Apărării a deplâns recent absenţa progreselor în negocierile din acest domeniu şi a mărturisit că militarii ruşi se pregătesc să reacţioneze la amplasarea unor elemente ale scutului american antirachetă în apropiere de frontierele ruse. Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat în mai anul trecut că dezvoltarea apărării antirachetă europene trebuie să se supună unor reguli precise şi că Rusia va fi obligată să întreprindă demersuri reciproce dacă nu vor putea crea niciun model de cooperare cu NATO în acest domeniu

3 comentarii

pathfinder 09-06-2011 - 14:38

1. Astia-s nebuni. Ce inseamna la ei „in apropiere de frontierele ruse”???
2. De unde o sa gaseasca banii pentru o noua cursa a inarmarilor? Ultima au pierdut-o lamentabil.

Iar a baut rusu’ prea mult si s-a trezit vorbind. Naspa cu vodka asta…

Romeo2110 10-06-2011 - 07:17

Rusia nu se lasa pana nu va pierde al 3 lea razboi mondial.
Fiecare pasare pe limba ei piere.

YAAKOV 10-06-2011 - 07:33

Esti cretin ! Dupa al 3-lea razboi mondial nu va mai exista viata pe Pamant. Americanii sunt cei care o zgandara si incearca sa-i domine pe rusi, sperand probabil sa-i atace prin surprindere. Rusii sunt in defensiva si se screm sa-si mentina statutul anterior, de superputere nucleara.
De ce nu s-a desfiintat si NATO dupa ce rusii au dizolvat Pactul de la Varsovia ? Nu vezi ca americanii ii dau inainte cu planurile lor din epoca Razboiului Rece ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult