Acasa Top SecretArmata Scutul antirachetă: Rusia vrea să se retragă din START-2

Scutul antirachetă: Rusia vrea să se retragă din START-2

scris de D.S.S.
3 afisari

Rusia îşi rezervă dreptul de a se retrage din Tratatul privind reducerea armelor strategice (START-2), în cazul în care elementele sistemului de apărare antirachetă al SUA vor continua să fie instalate, a declarat luni ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, citat de RIA Novosti.

Rusia vrea sa se retraga din Tratatul START-2

Aşa cum am avertizat în repetate rânduri, dezvoltarea cantitativă şi calitativă a sistemului de apărare antirachetă al SUA va pune în pericol la un moment dat potenţialul nuclear strategic al Federaţiei Ruse. Am putea considera aceasta ca fiind circumstanţa excepţională menţionată în articolul 14 din tratat, care sugerează posibilitatea retragerii Rusiei din acest acord” – a explicat Riabkov.
Rusia este dezamăgită de refuzul Washingtonului de a oferi garanţii legale privind faptul că scutul implementat în Europa nu este îndreptat împotriva sa – a mai subliniat diplomatul rus.
Americanii insistă asupra necesităţii începerii cooperării practice fără condiţii prealabile. În esenţă, ei repetă vechiul slogan potrivit căruia cooperarea tehnico-militară strânsă în domeniul apărării antirachetă ar trebui să servească de la sine drept garanţie de securitate pentru forţele nucleare ruse şi că nicio altă încadrare din punct de vedere juridic al acestor garanţii nu este necesară” – citează RIA Novosti declaraţia ministrului adjunct de externe.
Ministrul rus al Apărării anunţase anterior că experţii săi elaborează în prezent un plan de acţiuni de răspuns în cazul instalării elementelor sistemului american antibalistic în apropierea graniţelor Federaţiei Ruse.
Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov recunoscuse vineri, la Astana (capitala Kazahstanului), că negocierile cu SUA privind desfăşurarea scutului lor antirachetă în Europa “decurg anevoios”.
Preşedintele român Traian Băsescu a anunţat la 3 mai că România a ajuns la un acord cu SUA privind desfăşurarea pe teritoriul românesc a unor interceptori în cadrul sistemului american antibalistic. Baza de rachete de interceptare urmează să fie instalată pe locul fostei baze sovietice aeriene din localitatea Deveselu (judeţul Olt) în apropiere de Bulgaria, la 200 km sud-vest de Bucureşti.

17 comentarii

Paul din Ohio 17-05-2011 - 03:14

Si cu urmatorul presedinte cum ar trebui sa procedeze? Salata de radium? Sa nu uitam ca orice presedinte al Romaniei (oricat de KGBista „inima” ar avea) va fi OBLIGAT de majoritatea romanilor sa colaboreze strans cu SUA din punct de vedere militar (tu esti intr-o minoritate minuscula din acest punct de vedere).

urbos 17-05-2011 - 06:05

USA pentru Romania e un mare cacat, un inamic, la fel ca rusii, iar Romania e in UE, asa ca restul e gargara.
Tu vorbesti aiurea-n tramvai fara sa ai habar, tu esti un intarziat, ti-a stat ceasul ti-am mai spus de atatea ori si tu reprezinti o minoritate. Ti-am mai spus ca pe javra de Basescu o sustin americanii tai nenorociti, degeaba o tot intorci in fata evidentei. Faptul ca tradatorul securist n-are mama, n-are tata si poate sa joace la sapte capete si sa sara dintr-o barca in alta, e alta poveste, dar lepra securista e sustinuta de americani, de evrei, lucru la fel de evident(toata sleahta evreiasca de dihori asa zis intelectuali il canta pe ticalos).
Iar generatia Dallas se duce dreacu.

digital 17-05-2011 - 08:08

o tara de curve!presedintele se pupa cu rusii iar poporul se fute cu americanii,sau invers,ca tot aia e!
de unde le scoti ma paule?!

Paul din Ohio 18-05-2011 - 01:23

Cand spui ‘tara de curve” vorbesti despre neamurile tale si maica ta Rusia?

Paul din Ohio 18-05-2011 - 01:55

Ma refeream la neamurile lui digital.

Paul din Ohio 18-05-2011 - 15:14

Bravo digitalule, Ai demonstrat cu prisosinta cat de manierati, buni „analisti” si oameni pe care poti sa te bazezi sunteti voi, KGBistii.

salut 18-05-2011 - 15:46

Ti s-a raspuns cu aceiasi moneda, ce nu-ti convine? N-o mai face pe ofuscatul ca tu ai inceput.

PS: L-ai dibuit si p-asta de KGB-ist. El e soferul de la Volga neagra ce te urmareste prin Ohio.

Paul din Ohio 19-05-2011 - 04:03

Salutule, Nu mai tin minte cum te „numeai” pe vremuri: Naucitul sau cam asa ceva. Si tu esti un KGBist notoriu. Lasa Volga neagra. Aia e obsesia ta. Ca si urmaritorul tau american din dulap.
P.S. digitalul este chiar KGBist „etnic”.

digital 19-05-2011 - 08:43

cand ai inceput sa silabisesti,inainte sau dupa ce ai trecut oceanul?!

citeste ma redusule ce dreaq ai scris cu mana ta!eu doar ti-am tradus ,ca nici atata nu te duce neuronul,si dupa aia sari de cur in sus ca un retardat!
altceva mai stii decat sa inveninezi,sau erai otravit dinainte sa pleci in ohio?!cred ca erai,de aia te-au primit aia,ca sa-si economiseasca injectiile cu propaganda ieftina!!

esti mai redus decat cel mai incuiat american din ohio!

digital 18-05-2011 - 13:20

da ma de toate neamurile mele care au cracito pe mata,si dupa aia ai iesit tu,ca sa pleci in m.matii in ohio,ca in Romania nu puteai ramane ca esti mai prpost ca un semn de circulatie!

Caramache 17-05-2011 - 09:09

Romania este sacrificata pentru apararea Americii. Focoasele termonucleare rusesti vor exploda deasupra Romaniei, in drumul lor catre Vest. Situatia asta nu ne avantajeaza, iar romanii nu sunt pro-americani, la fel cum nu sunt nici pro-rusi. Cine ar vrea sa moara pentru binele altora ?
In plus creste pericolul declansarii unui atac al SUA, sa-i ia prin surprindere pe rusi.

digital 17-05-2011 - 14:13

aia au dat 2000 de mld de coco pentru un singur om!cat ar trebui sa dam noi romanii pt scutul asta?!
poate ne spune cineva!

Banatanul 18-05-2011 - 06:47

Domnilor Romania Mare sa format la Trianon si asta implica o atitudine diplomatica din partea noastra fata de marile puteri aici ma refer la USA.

Tot USA a decis primirea noastra in NATO si UE chiar daca Germania o avut o alta parere la acel moment adica dupa exigentele Germane noi inca nu eram pregatiti la acel moment. Nu USA ne-a vindut vecinilor Rusi la Yalta ci W. Churchil. In loc sai blamam pe americani mai bine am spune vreo doua de duh de acest W Churchil ori se pare ca romanii au memorie scurta.

Nu putem sa spunem ca USA este un dusman al Romaniei este immoral si ne etic o astfel de atitudine din partea Romaniei cit si a romanilor arata o lipsa de demnitate cit si de respect fata de propriile interese. Ce fel de oameni sunt aia care nu isi respecta propriile interese sunt exact ca si cei ce nu au nici un interes sis ae lasa in bataia vintului. Asa sa fie oare Romanii?

Daca nu ar fi existat USA Romania Mare nu sar fi creat atunci in 1920. Deci avem obligatia sa ii consideram parteneri cu tot ceea ce implica termenul (in economie, geopolitica ori diplomatie) nimeni nu ne obliga sa fim amici la catarama cu USA de altfel ambele trasaturi de carecter nu sunt predispuse la o astfel de relatie. B amai mult chiar ei Americanii nu cultiva ciltul prieteniei cid oar cel de parteneriat de ocazie.

Rusii ca vecini sau dovedit de ce sunt in stare inca de cind a fost scris testament lui Petru cel Mare. De aceea, suntem obligati de vecinii Rusi sa ne purtam cu interes si curtuazie fata de USA ba mai mult avem si de cistigat dintr-o relatie cu USA. Care este spre exemplu cistigul si avantajele dintro eventuala relatie cu Rusia in comparative cu ceea ce ne-ar costa o astfel de relatie. Trist este ca si ei sunt Ortodocsi ca si noi si de aici se naste aceeasi intrebare fata de fiecare vecin orthodox Serbia, Bulgaria, Grecia si Ucraina.

Cu toate astea este bine sai criticam si sa nui slabim din critica pe Americani dar sa fim constienti in acelasi timp ca relatia cu ei este cea mai importanta daca nu chiar una crucial asa cum este si Relatia noastra a Romaniei cu Germania sip e care nu o cultivam cum se cuvine.

CZC 18-05-2011 - 11:33

ROMANIA MARE NU S-A FORMAT LA TRIANON. Romania Mare s-a format prin vointa romanilor despartiti, temporar, de conditii independente de vointa lor. La Trianon a fost recunoscuta, doar. Geograful francez Eduard de Marttonne a spus atunci “Geografia s-a pus de acord cu istoria”.

digital 18-05-2011 - 14:45

domnule czc,v-am mai spus ca stia sunt propagandisti,nu are rost sa va pierdeti neuronii cu tampeniile lor!

digital 18-05-2011 - 21:06

uite-l pe paul cand l-au primit aia in oh-io:
http://nekocika.files.wordpress.com/2011/05/luminita.jpg?w=495&h=298

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult