Acasa Top SecretArmata Scutul antirachetă: Test reuşit cu Standard Missile-3 Block 1B VIDEO

Scutul antirachetă: Test reuşit cu Standard Missile-3 Block 1B VIDEO

scris de M.A.
3 afisari

Armata SUA a testat cu succes interceptorul de rachete Standard Missile-3 Block 1B, care urmează să fie desfăşurat în România până în 2015, în cadrul scutului antirachetă.

Standard Missile-3 Block 1B

Scutul antirachetă: Test reuşit cu Standard Missile-3 Block 1B

Forţele americane au afirmat că au distrus o ţintă în timpul testării celui mai nou interceptor de rachete al Marinei americane, menit să-i protejeze pe aliaţi de atacuri lansate de ţări precum Coreea de Nord şi Iranul. Racheta balistică ţintă a fost distrusă în apropiere de Insulele Hawaii, în noaptea de miercuri spre joi, de către interceptorul Standard Missile-3, cel mai nou construit în colaborare cu compania Raytheon (specializată în industria aerospaţială şi de apărare), a anunţat Agenţia americană de Apărare Antirachetă (MDA).

Primul test al acestui model de interceptor, efectuat în septembrie trecut, s-a soldat cu un eşec, ţinta fiind ratată. Statele Unite intenţionează să desfăşoare versiuni tot mai capabile ale SM-3 până în jurul anului 2020 pentru a creşte apărarea împotriva rachetelor care ar putea fi lansate de Iran şi Coreea de nord. Două noi teste ale SM-3 mai sunt programate să aibă loc anul acesta.

Interceptorul SM-3 IB urmează să fie desfăşurat în România până în 2015, în cea de-a doua fază a Abordării Adaptive Etapizate a preşedintelui Barack Obama cu privire la apărarea antirachetă. El va fi folosit de asemenea pe navele echipate cu sistemul de apărare antirachetă ‘Aegis’ al producătorului Lockheed Martin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult