Acasa Top SecretArmata Se laudă cu cheltuieli de înarmare: Rusia, rachete S-400 în Piaţa Roşie

Se laudă cu cheltuieli de înarmare: Rusia, rachete S-400 în Piaţa Roşie

scris de M.A.B.
11 afisari

Rusia se laudă din nou cu cheltuieli pentru înarmare şi anunţă defilarea sistemelor de rachete S-400 în Piaţa Roşie, de 9 mai.

Rusia rachete S-400 la parada

Cheltuieli de inarmare: Rusia rachete S-400, la parada (foto: rt.com)

Purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Moscova a anunţat că 16 sisteme de apărare antiaeriană S-400 şi Pantsir-S vor defila în Piaţa Roşie pe 9 mai, în timpul Paradei Victoriei. În prezent, în armata rusă are două regimente de rachete S-400, al treilea regiment fiind încurs de formare, în cadrul Flotei Mării Baltice.

Potrivit surselor militare oficiale ruse, citatea de Radio Vocea Rusiei, formaţia de paradă a detaşamentului de Apărare Aero-Spaţială va participa în premieră la manifestarea din 9 mai. În total, la Parada Victoriei de la Moscova vor participa peste 14.000 de militari şi aproximativ 100 de elemente de tehnică militară motorizată.

Potrivit unui studiu elaborat de Institutul Internaţional de Cercetări pentru Pace (SIPRI) de la Stockholm şi făcut public recent, Rusia a ajuns pe poziţia a treia în lume la capitolul cheltuieli pentru înarmare , fiind depăşită numai de SUA şi China şi surclasând Franţa şi Marea Britanie. În timp ce, din cauza crizei economice, majoritatea statelor occidentale, inclusiv SUA, şi-au redus anul trecut achiziţiile de tehnică militară, Rusia şi China au suplimentat valoarea acestor achiziţii cu 9% şi respectiv 6%.

Rusia a avut anul trecut un buget al apărării de 72 de miliarde de dolari, depăşind Marea Britanie şi Franţa, care au cheltuit în acest sector 62,7 şi respectiv 62,5 miliarde de dolari. Raportul SIPRI atrage atenţia că mulţi analişti din domeniu se îndoiesc că industria rusă de apărare mai are capacitatea să susţină nişte planuri ambiţioase de înarmare, după cei peste 20 de ani de stagnare ce au urmat destrămării Uniunii Sovietice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult