Acasa Top SecretArmata Se maresc soldele pentru a compensa impozitul suplimentar

Se maresc soldele pentru a compensa impozitul suplimentar

scris de Ziua Veche
5 afisari

Persoanele asigurate din sistemele de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională vor beneficia de majorări de venituri pentru a nu suferi în urma trecerii de la un sistem de asigurare la altul.

Într-un document intern al Ministerului Muncii, citat de Evenimentul Zilei, trimis Caselor de Pensii din toată ţara, se arată că soldele militarilor vor creşte cu 5,5% pentru a putea fi impozitate.

Documentul citat descrie mecanismul prin care militarii trebuie să plătească o contribuţie de 10,5% la sistemul public de pensii, la fel ca restul populaţiei: “În prezent, personalul din domeniul apărării naţionale achită o contribuţie de 5% la bugetul de stat din care, de altfel, se achită pensiile în acest moment. Începând cu data intrării în vigoare a legii, va contribui la sistemul unitar de pensii publice, la fel ca şi celelalte categorii de persoane, cu 10,5% contribuţie individuală din venitul câştigat”, se arată în document.

Pentru ca veniturile militarilor, poliţiştilor şi ale gardienilor din penitenciare să nu fie diminuate în urma aplicării legii, autorităţile au găsit soluţia majorării acestora.

“Pentru a nu se produce o diminuare a veniturilor salariale prezente, generate de plata contribuţiei individuale de 10,5% la bugetul asigurărilor sociale de stat, se va proceda la majoritatea veniturilor salariale cu 5,5%”, precizează ordinul citat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS