Acasa Top SecretArmata Sea Breeze 2014. Manevre militare în coasta Rusiei

Sea Breeze 2014. Manevre militare în coasta Rusiei

scris de D.S.S.
31 afisari

Manevre navale americano-ucrainene Sea Breeze 2014, în care sunt antrenate 12 nave de război și vase de alimentare, au început luni în partea de nord-vest a Mării Negre, având ca obiectiv exerciții în cadrul unei operațiuni internaționale pentru stabilirea și menținerea siguranței navigației într-o zonă de criză, a menționat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei, citat de ITAR-TASS.

Sea Breeze 2014. Manevre militare în coasta Rusiei

Sea Breeze 2014. Manevre militare în coasta Rusiei

‘Exercițiile, prevăzute pentru perioada 8-10 septembrie, vor avea loc în conformitate cu programul de cooperare bilaterală între ministerele apărării din Ucraina și Statele Unite ale Americii, în conformitate cu planul pe 2014, aprobat prin decretul președintelui Ucrainei din 25 martie’, specifică instituția de apărare a Kievului.

 Fregata REGELE FERDINAND şi corveta Cam. EUSTAŢIU SEBASTIAN, vor participa în perioada 8-10 septembrie, la exerciţiul SEA BREEZE 2014 care are loc în Marea Neagră, în apele internaţionale.
 În cadrul statului major internaţional al exerciţiului, din partea Forţelor Navale Române vor fi prezenţi doi ofiţeri de stat major ambarcaţi la bordul USS ROSS.
Timp de trei zile, forţele navale participante, având în sprijin şi aviaţia de cercetare, vor executa exerciţii de interdicţie maritimă, supraveghere şi control trafic maritim, căutarea şi descoperirea submarinelor, de acordare a ajutorului pe mare pentru nave aflate în dificultate.
 Fregata REGELE FERDINAND va face parte din Gruparea Maritimă Permanentă NATO din Marea Mediterană (Standing NATO Maritime Group 2 – SNMG2) împreună cu fregatele HMCS TORONTO (Canada) şi ESPS ALMIRANTE JUAN DE BURBON (Spania), iar corveta Cam. EUSTAŢIU SEBASTIAN va face parte din grupul naval condus de pe USS ROSS.

Aceste aplicații se desfășoară în conformitate cu programul ‘Parteneriat pentru pace’, prin urmare, tradițional, au fost invitate un număr de țări, potrivit ministerului citat. Astfel, pe lângă Ucraina și Statele Unite ale Americii, la aceste manevre participă Spania, Canada, România și Turcia.

În plus, o serie de țări și-au trimis observatori la aceste manevre, între care Georgia, Norvegia, Suedia și Franța.

Două nave de război ale NATO — fregata canadiană Toronto și fregata spaniolă Almirante Juan de Borbón — au pătruns recent în Marea Neagră, în timp ce alte două nave ale Alianței Nord-Atlantice — Ross și Commandant Birot — se află deja aici de la 3 septembrie.

Conform Convenției de la Montreux, vasele de război din state neriverane pot staționa în Marea Neagră nu mai mult de 21 de zile, scrie ITAR-TASS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult