Acasa Top SecretArmata Sea Breeze 2014: Probleme ȋntȃmpinate de exercțiul militar NATO – Ucraina (video)

Sea Breeze 2014: Probleme ȋntȃmpinate de exercțiul militar NATO – Ucraina (video)

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

La manevrele navale de marți, 9 septembrie, o rachetă ucraineană Osa-M a căzut în apă, a ieșit la suprafață și s-a îndreptat spre o altă navă, dar nu a ajuns și a căzut din nou.

Sea Breeze 2014: Probleme ȋntȃmpinate de exercțiul militar NATO – Ucraina (foto:greatgameindia.com)

Sea Breeze 2014: Probleme ȋntȃmpinate de exercțiul militar NATO – Ucraina (foto:greatgameindia.com)

Manevre navale Sea Breeze 2014, la care participă 12 nave de război și vase de alimentare din cadrul Ucrainei și NATO, au început luni în partea de nord-vest a Mării Negre, având ca obiectiv realizarea de antrenamente pentru stabilirea și menținerea securității navigației într-o zonă de criză. Ȋnsǎ ȋncǎ din a doua zi a exercițiului militar par sǎ fi apǎrut probleme. rachetă ucraineană Osa-M trasă de pe distrugătorul ucrainean Ternopol a creat marți o situație neprevăzută în timpul manevrelor din Marea Neagră.

Momentul a fost filmat și postat pe Youtube de marinari ucraineni, aparent, pentru a demonstra starea nu tocmai grozavǎ ȋn care se aflǎ armata ucraineanǎ, potrivit publicației electronice Time-News. Ȋn ȋnregistrarea fǎcutǎ publicǎ se poate observa cum racheta a căzut dintr-o dată în mare, iar apoi și-a schimbat brusc traiectoria cu 90 de grade și a zburat în direcția fregatei canadiene Toronto, fără însă să o atingă. Doar printr-o întâmplare fericită a fost evitat un incident cu distrugeri majore și posibile victime.

Ȋn tot acest timp, Rusia desfǎșoarǎ proprile exerciții militare ȋn Marea Neagrǎ,  utilizând baterii de rachete desfășurate pe coastă și avioane de luptă ale aviației navale. Astfel, un sistem mobil defensiv de coastă Bastion a distrus ținte la suprafață, instalate la sud-est de Sevastopol, unde se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră. De asemenea, potrivit Agerpres, patru avioane de luptă Su-24 din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au lovit, ținte convenționale imitând un grup naval advers.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult