Acasa Top SecretArmata „Securitate și bună guvernare”, la Colegiului Național de Apărare

„Securitate și bună guvernare”, la Colegiului Național de Apărare

scris de D.S.S.
39 afisari

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a participat luni, 4 aprilie 2016, la deschiderea Programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă ”Securitate și bună guvernare”, la sediul Colegiului Național de Apărare.

colegiu national de aparareMinistrul Motoc i-a salutat, în cuvântul său, pe participanții la program, le-a urat succes și a apreciat că domeniile principale de instruire – studii de securitate, relaţii internaţionale și bună guvernare – deși familiare pentru cursanți, își vor pune amprenta pe activitatea lor viitoare.

Mihnea Motoc a subliniat importanța realizării unei culturi de securitate în rândul persoanelor cu funcții de decizie din sectoare multiple ale societății, necesară atât pentru implementarea, cât și pentru înțelegerea și susținerea acordului politic naţional de asigurare, de anul viitor, a unei alocări bugetare pentru apărare de doi la sută din Produsul Intern Brut şi menţinerea acesteia pentru cel puţin încă o decadă.

„Este greu de vorbit despre o apărare credibilă fără resurse adecvate. Avem nevoie să investim prioritar în multe domenii pentru a converge mai rapid cu media europeană, dar nimic din toate acestea nu are sens dacă nu le realizăm prin investiţii solide în apărare”, a spus ministrul apărării naționale.

IMG_5366 IMG_5399Ministrul Motoc a mai subliniat că „un alt palier de importanţă esenţială pe care am acționat cu consecvență în relațiile cu partenerii noștri a fost implementarea unor decizii majore privind consacrarea posturii întărite de descurajare şi apărare a NATO, axată pe o prezenţă aliată avansată pe Flancul estic, decizii care încep să se concretizeze încă de anul acesta”.

Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă ”Securitate și bună guvernare” se desfășoară între 4 și 22 aprilie și se adresează personalităţilor militare şi civile (miniştri, secretari de stat, deputaţi, senatori, prefecţi, ambasadori, directori de mari companii) şi este concentrat pe o tematică specifică de mare actualitate pentru România.

Acesta are ca scop explicarea şi interpretarea fenomenelor specifice leadershipului utilizând cunoştinţele fundamentale, explicarea şi interpretarea conceptelor şi situaţiilor din management. Principalele teme ale cursului sunt studiile de securitate, politicile şi strategiile de securitate și teoria relaţiilor internaţionale.

Până în prezent, peste 3.800 de cursanţi au absolvit diverse forme de pregătire organizate de colegiu, pe parcursul a peste 48 de cursuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult