Acasa Top SecretArmata UPDATE ora 21,00-Şedinţa CSAT la Cotroceni pentru Libia-fregata Ferdinand pleacă în Mediterana

UPDATE ora 21,00-Şedinţa CSAT la Cotroceni pentru Libia-fregata Ferdinand pleacă în Mediterana

scris de D.S.S.
23 afisari

UPDATE ora 21,00 – „Fiind luată decizia de execuţie, am convocat CSAT-ul, care a decis implicarea României în decizia de impunere a embargoului cu fregata Ferdinad şi doi ofiţeri de stat major din forţele navale”, a declarat şeful statului după încheierea şedinţei CSAT. 

România va trimite în Marea Mediterana fregata Regele Ferdinand, care va avea la bord 205 militari, iar ofiţerii de stat major vor fi detaşaţi într-un comandament NATO. Potrivit declaraţiilor şefului statului, guvernul va aloca pentru această misiune suma de 4,5 milioane de euro. Fregata Ferdinand va fi gata de misiune în 30 de zile şi va avea o misiune de trei luni. 

 
 
 

FREGATA REGELE FERDINAND

FREGATA REGELE FERDINAND

Evaluarea situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU se află pe agenda şedinţei CSAT, convocată de către preşedintele Traian Băsescu, marţi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Sedinta CSAT pt LIBIA

Train Basescu va convoca CSAT-ul pentru situatia din Libia

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt incluse, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, tematici referitoare la evaluarea situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU, materializarea şi valorificarea pragmatică a oportunităţilor comerciale şi investiţionale în relaţiile cu statele din regiunea Asia Pacific, în particular Republica Populară Chineză, Raportul privind aderarea României la Spaţiul Schengen şi raportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.
În  şedinţa CSAT vor mai fi discutate participarea României cu 66 de jandarmi la misiunea de instruire NATO în Afganistan, până la încheierea acesteia şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2010.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, la TVR 1, că nu poate lua decizii „singur” în problema Libiei, CSAT fiind cel care va decide în privinţa implicării României.
Eu nu pot lua decizii singur. Este atributul CSAT să decidă poziţia României şi implicarea României, funcţie de ceea ce ni se va solicita. În momentul în care se va aproba directiva de execuţie, voi convoca CSAT în primul rând pentru a-l informa cu privire la conţinutul directivei şi vom înţelege dacă decurg obligaţii pentru noi„, a menţionat şeful statului la postul public de televiziune.
El sublinia că, în momentul respectiv, nu existau obligaţii pentru prima fază.
În momentul de faţă, nu sunt obligaţii pentru prima fază, pentru că planul de operaţii vizează doar instituirea zonei de interdicţie aeriană. Nu s-a trecut la planificarea etapei a doua„, a continuat Traian Băsescu.
Tot duminică, preşedintele Băsescu a afirmat, la RTV, că ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, are „un mandat foarte precis cu privire la poziţia în interiorul Alianţei”.

5 comentarii

codul x 22-03-2011 - 19:24

care LIBIA, ca SARKOZI a produs chiar un razboi civil , de nu mai sti pe unde umbla GHADAFI acum, in ce parte a desertului este.GHADAFI e vulpoi batrin nu ca un clovn care se crede urmasul lui NAPOLEON.Bai SARKO, ala la 24 de ani facea minuni,tu te impiedici si de garzile de corp de firav ce esti.

u s 22-03-2011 - 19:30

Razboi civil era deja vierme, nu Skaraosky l-a produs.
Stiu ca-ti place Gadaffi caci e fiu de naparca la fel ca Base. La fel vor sfarsi.

digital 22-03-2011 - 21:25

HA!HA!HA!HA!rugina ferdinand si doi ofiteri de stat….HA!HA!HA!

digital 23-03-2011 - 21:34

auzi la imbecil:*Nu s-a trecut la planificarea etapei a doua“, a continuat Traian Băsescu*,normal ca la golden shlitz nu circula planuri,etape si faze!!!!

bai handicapatule daca vrei sa stii exista planuri pentru toate fazele inclusiv pentru a treia adica post conflict!habar nu ai tu de planurile in derulare,dar cine te-ar pune in primul rand pe tine la curent cu ele,ar tre sa fie tampit sa te informeze!
asta-i si presedinte?!nici caporal de schimb nu ar merita!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult