Acasa Top SecretArmata Şeful Pentagonului s-a întâlnit cu papa Benedict la Vatican

Şeful Pentagonului s-a întâlnit cu papa Benedict la Vatican

scris de D.S.S.
2 afisari

Ministrul american al apărării, Leon Panetta, s-a întâlnit miercuri la Vatican cu papa Benedict al XVI-lea, celebru susţinător al păcii, relatează Associated Press.

Înaltul responsabil american a stat în rândul întâi la audienţa generală de miercuri de la Vatican, la care erau prezente în sală circa 1000 de persoane.
Vă mulţumesc pentru contribuţia dumneavoastră la apărarea lumii‘, i-a spus după audienţă papa Benedict lui Panetta, care i-a sărutat mâna şi i-a răspuns: ‘Rugaţi-vă pentru mine‘.

Leon Panetta, un catolic ferm, se află la Roma în cadrul unui turneu în Europa pe parcursul căruia are prevăzute întrevederi cu omologi ai săi pentru a discuta despre conflictele din Afganistan şi Mali. Este probabil ultima sa călătorie în afara SUA în calitate de şef al Pentagonului, retragerea sa din funcţie fiind planificată de mai multă vreme. El urmează să fie înlocuit de Chuck Hagel, care mai trebuie confirmat de Senat.

Este cea de-a treia audienţă papală pentru Panetta, american de origine italiană născut în California şi care a vizitat pentru prima dată Italia în anii 50, când a fost în vizită la bunici împreună cu părinţii săi şi când a făcut prima vizită la Basilica Sfântul Petru. Ulterior, el a făcut mai multe voiaje la Roma ca membru al Congresului şi a obţinut o audienţă la papa Ioan Paul al II-lea când a călătorit la Vatican împreună cu preşedintele de atunci, Bill Clinton.

Ca director al CIA, Agenţia centrală de informaţii a SUA, Leon Panetta a vizitat Vaticanul, dar nu s-a întâlnit cu suveranul pontif. Actualul ministru american al apărării vorbeşte frecvent de originile sale italiene în discursurile pe care le ţine şi a evocat de asemenea în repetate rânduri decizia părinţilor săi de a veni în America pentru a le putea oferi copiilor lor o viaţă mai bună, notează

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult