Acasa Top SecretArmata Şeful SMFN, viceamiralul Aurel Popa, în vizită în China

Şeful SMFN, viceamiralul Aurel Popa, în vizită în China

scris de M.A.
719 Afisari

Comandantul forţelor maritime din China, Wu Shengli s-a întâlnit, marţi, la Beijing, cu şeful Statului Major al Forţelor Navale din România, viceamiralul Aurel Popa, transmite Radio China Internaţional.

Seful Departamentului de Relatii Externe al armatei chineze Gl.mr. Qian Lihua si viceamiralul Aurel Popa (foto navy.ro)

Seful Departamentului de Relatii Externe al armatei chineze Gl.mr. Qian Lihua si viceamiralul Aurel Popa (foto navy.ro)

Wu Shengli a declarat, în cadrul întâlnirii, că România este a 3-a ţară care a stabilit relaţiile diplomatice cu China şi că cele două state au o istorie îndelungată de schimburi prieteneşti şi se sprijină tot timpul în afaceri internaţionale şi în construcţia internă, relaţiile bilaterale fiind dezvoltate în mod stabil. Cele două armate beneficiază de vizite intense la nivel înalt, de un mecanism tot mai îmbunătăţit de schimburi profesionale şi de cooperare. Wu Shengli şi-a mai exprimat speranţa că cele două forţe navale vor putea desfăşura mai multe colaborări, precum vizite la nivel înalt, vizite reciproce ale navelor, manevre şi antrenamente militare comune şi schimburi între instituţii de învăţământ militar.

Viceamiralul Aurel Popa a declarat, la rândul său, că partea română acordă o mare importanţă relaţiilor cu China şi că doreşte să intensifice cunoaşterea reciprocă a forţelor navale, promovând, astfel, dezvoltarea relaţiilor acestora.

Delegaţia condusă de viceamiralul Aurel Popa a vizitat Flota Mării Chinei de Nord, Colegiul Submarinelor Forţelor Maritime şi o bază de asigurare militară.

5 comentarii

Ereticul 02-07-2011 - 14:37

Foarte bine. Apropierea de China, sub orice forma (militara, economica sau culturala), nu poate fi decat benefica Romaniei.

YAAKOV 02-07-2011 - 21:51

Acum chinezii sunt capitalisti inraiti si ii intereseaza doar profitul. Nu vad la ce ne-ar folosi „prietenia” lor. Cum nu avem bani sa cumparam de la ei, nu existam.

YAAKOV 02-07-2011 - 15:06

Ordin de la Comandantul Suprem

Toti …….. care ne reprezinta (din Guvern, Armata) sa-si dea ……………… jos …………..la nas, ca arata ca ………… si ne fac de ras. Numai cei fara minte se impopotaneaza cu mustati …………..i, cu barba si perciuni.

descultul 02-07-2011 - 21:30

Cu ce s-a dus? Presupun ca a luat un avion la clasa bussines, ca flota a fost.
Cred ca trebuia sa faca un mars de instructie ca sa poata face schimb de experienta, dar nu mai ajungeau banii de salarii si diurne. Mi-e sila de fatarnici.

Ciu Huhu 02-07-2011 - 23:03

S-a intilnit elefantul chinez cu microbul invizibil roman, ha ha ha ha ha ha ha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult