Acasa Top SecretArmata Seitan: Pensiile militarilor mai mari de 3.000 de lei vor scadea, dar in niciun caz cu 69%

Seitan: Pensiile militarilor mai mari de 3.000 de lei vor scadea, dar in niciun caz cu 69%

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, miercuri, ca simularile au aratat ca majoritatea pensiilor militarilor nu vor scadea, in aceasta situatie putand fi doar persoanele care au pensii mai mari de 3.000 de lei, insa diminuarea in niciun caz nu poate fi de 69%. Ministrul Muncii a catalogat informatia potrivit careia pensiile militarilor ar putea scadea cu pana la 69% ca fiind „nefericita si nefondata”.


Mihai Seitan a precizat ca, în urma simularilor tehnice facute de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) si Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS) s-a constatat ca unele pensii ale militarilor ar putea chiar sa creasca, potrivit Mediafax. „Sunt doar simulari, la care n-au fost folosite toate datele cand s-a facut calculul, pentru ca unele persoane care au intrat în simulare nu aveau toate documentele necesare si acolo unde lipseau documente a fost folosit salariul mediu pe economie (…) Nu exista un document oficial referitor la simulari iar daca acest document nu exista, nu pot fi trase concluzii”, a spus Seitan. Intrebat care ar fi procentul maxim cu care ar putea fi diminuate pensiile militarilor odata cu integrarea lor în sistemul public de pensii, ministrul Muncii a spus ca nu poate face o astfel de estimare deoarece calculul trebuie facut pe fiecare persoana în parte. Seitan a mai spus ca legea prevede un termen de sase luni pentru calcularea pensiilor militarilor dupa introducerea în sistemul public, explicand astfel ca în acest moment nu pot exista date concrete despre diminuarea veniturilor acestora. Ministrul Muncii a mai aratat ca scaderea pensiilor va fi direct proportionala cu marimea acestora. Scaderea cu pana la 69% a pensiilor militare rezulta dintr-o simulare realizata pe un numar mult prea mic de cazuri pentru a fi generalizata, iar cele mai multe pensii, de pana la 3.000 lei, nu vor fi afectate, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult