Acasa Top SecretArmata Selecţia militarilor pentru Afganistan. Control la MApN

Selecţia militarilor pentru Afganistan. Control la MApN

scris de M.A.
19 afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus efectuarea unor verificări amănunţite ale Corpului de control şi inspecţie şi Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor din MApN.

Selecţia militarilor pentru Afganistan. Control la MApN

Selecţia militarilor pentru Afganistan. Control la MApN

Controlul a constat în verificarea unor posibile nereguli în organizarea şi desfăşurarea selecţiei militarilor pentru încadrarea detaşamentelor ce vor fi dislocate în teatrul de Operaţii din Afganistan în perioada următoare. În urma cercetărilor, din totalul celor peste 850 de militari chestionaţi, niciun militar nu a afirmat ca i-ar fi fost solicitate sau că a oferit foloase necuvenite, sub formă de sume băneşti sau diverse cadouri ori avantaje.

18 militari au formulat observaţii şi sesizări privind unele aspecte tehnice ale derulării selecţiei. Fiecare din aceste cazuri a fost analizat punctual, a fost soluţionat şi comunicat celor interesaţi, neinfluenţând, însă, rezultatele procesului de selecţie deja încheiat. În urma concluziilor rezultate, ministrul apărării naţionale a dispus ca, pe viitor, în procesul de selecţie să fie prezent şi un reprezentant al Statului Major General.

Totodată, ministrul Duşa a luat în calcul şi unele măsuri de îmbunătăţire a comunicării dintre diferite eşaloane şi comisiile de selecţie, pe de o parte, şi militarii participanţi la selecţie, pe de altă parte, în sensul unei mai bune explicări a criteriilor, baremelor şi standardelor de selecţie.

1 comentariu

digital 02-10-2013 - 19:54

hahaha!
ia vedeți cum stați cu… șpaga-tul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult