Acasa Top SecretArmata Serbare de Crăciun organizată pentru copiii eroilor Armatei României

Serbare de Crăciun organizată pentru copiii eroilor Armatei României

scris de D.S.S.
3 afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a participat vineri la Serbarea Pomului de Crăciun organizată la sediul MApN pentru copiii eroilor Armatei României căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi în misiuni de instruire pe teritoriul naţional, precum şi pentru copiii militarilor răniţi în timpul îndeplinirii unor misiuni în ţară sau în operaţii internaţionale.

Spectacol de Craciun pentru copiii eroilor din Armata Romaniei

„Ca buni români şi ca oameni educaţi în spiritul frumoaselor tradiţii româneşti, militarii întâmpină cu încredere şi speranţă Naşterea Domnului, în mijlocul familiei mari şi unite a Armatei României. Ne bucurăm să fim şi astăzi împreună, cu daruri de Crăciun pentru copiii eroilor militari şi pentru copiii camarazilor răniţi în misiuni. Este un moment important şi, ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, ne adunăm cu toţii ca într-o familie. Astăzi marea familie a Armatei României nu este doar o expresie. Am demonstrat şi demonstrăm în fiecare zi că cea mai importantă resursă a Armatei Românie o reprezintă oamenii. Astăzi Armata României are aceea unitate de corp, dovedeşte solidaritate, iar conducerea Ministerului Apărării Naţionale a demonstrat că se luptă pentru drepturile militarilor, pentru locul lor în societate”, le-a spus ministrul Apărării Naţionale invitaţilor, potrivit unui comunicat de presă. Ministrul Gabriel Oprea i-a asigurat pe toţi cei prezenţi de sprijinul permanent al conducerii Armatei României şi le-a urat ”Sărbători fericite”.

Serbarea a continuat cu oferirea de daruri copiilor şi prezentarea unui spectacol artistic susţinut de interpreţi de muzică uşoară şi populară, colindători, grupuri de copii şi formaţii ale Ansamblului Artistic al Armatei, Regimentului 30 Gardă şi Clubului Copiilor din sectorul 6 al Capitalei.

Gabriel Oprea i-a conferit căpitanului Laurenţiu Şerban Emblema "Onoarea Armatei României" cu însemn de război

În cadrul unei ceremonii militare, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, plutonierul Laurenţiu Şerban a fost trecut în corpul ofiţerilor, cu gradul de căpitan, pentru devotamentul excepţional şi curajul dovedite în timpul unei misiuni executate în teatrul de operaţii din Afganistan, în care a fost rănit.

De asemenea, ministrul Gabriel Oprea i-a conferit căpitanului Laurenţiu Şerban Emblema ”Onoarea Armatei României” cu însemn de război, în semn de înaltă apreciere a serviciilor deosebite aduse instituţiei militare, pentru înalta competenţă profesională, curajul, dăruirea şi iniţiativa manifestate în îndeplinirea misiunilor încredinţate în teatrul de operaţii din Afganistan.

”Nu întâmplător am hotărât ca plutonierul Laurenţiu Şerban să treacă în corpul ofiţerilor şi să-i confer, în acest cadru, unuia dintre camarazii noştri, care şi-a asumat cu dârzenie nobila misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, cea mai înaltă distincţie pe care o pot acorda în calitate de ministru al Apărării Naţionale, ‘Onoarea Armatei României’. Laurenţiu Şerban, deşi grav rănit, a ales să-şi continue cariera de cadru militar activ al Armatei, oferind un exemplu extraordinar de dragoste faţă de Patrie, sprijinindu-şi camarazii de luptă care au trecut prin experienţe similare cu cea trăită de el. A avut puterea să treacă mai departe, să ignore greutăţi care pe mulţi i-ar fi doborât. El are astăzi o carieră, o familie frumoasă, un copil care, sunt sigur că la fel ca toţi copiii prezenţi aici, va învăţa despre Patrie şi iubirea de Neam de la un erou care a dovedit prin fapte că aceste valori merită şi trebuie apărate”, a afirmat ministrul Oprea.

La eveniment au mai participat, alături de familiile invitate, personalităţi militare şi civile din conducerea ministerului, şefi ai direcţiilor centrale şi ai categoriilor de forţe, cadre militare active, în rezervă şi în retragere.

6 comentarii

urbos 18-12-2011 - 22:51

Blestemate fie-i numele si familia.

urbos 18-12-2011 - 23:56

Nu si cand e corect.

tomi 19-12-2011 - 00:14

URBOS astazi vad ca tu esti ofiter de serviciu.Se confirma ce am zis ieri lui ARDELEAN LUPU.Ce fac ceilalti legionari? Dorm pina la tura de noapte? Vezi nu cumva sa-i trezesti ca tot nu ma vei convinge ca lucrati independent.Cit va dau cei de la IHH ma refer la islamistii turci?Cine plateste mai bine turcii sau hamasnicii?
tomi

urbos 19-12-2011 - 00:20

Care ardelean, care lup, ale e ji dan sobolan. Asa sa-l strigi.

BULA 19-12-2011 - 05:32

@tomi
Numai prostii, ca tine, explica totul printr-o teorie simpla.

Timotei 19-12-2011 - 00:16

de acest Craciun, fericeste-l Doamne pe pacatosul Sobru cu binele din binenele ce da la altii, si sa fie inzecit, ca sa-i priasca peste poate, sa se umple si lafaie in ale lui. Amin!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult