Acasa Top SecretArmata Serbia: Rusia are o bază în coasta sud-vestică a României

Serbia: Rusia are o bază în coasta sud-vestică a României

scris de M.A.B.
11 afisari

Moscova are o bază în coasta sud-vestică a României, de unde o poate spiona. Serbia şi Rusia au deschis miercuri, în apropiere de Niş, o bază de intervenţie pentru „situaţii de urgenţă”.

Spionaj Rusia are o baza in Serbia in coasta sud-vestica a Romaniei

Spionaj: Rusia are o baza, in Serbia, in coasta sud-vestica a Romaniei (foto: b92.net)

Potrivit Belgradului şi Moscovei, baza de la Niş va permite efectuarea de acţiuni comune în astfel de cazuri în regiune.

Însă, mai mulţi experţi în securitate regională sunt de părere că ar putea servi Rusiei ca bază militară de spionaj în Balcani şi că a fost creată pentru a spiona unitatea militară de la Deveselu, din România, unde vor fi găzduiţi interceptorii scutului american antirachetă. Bineînţeles, informaţiile au fost negate de Belgrad şi Moscova.

Începutul operaţiunilor de la Niş a fost asigurat de un acord semnat miercuri de cele două părţi. Baza, denumită „centru umanitar”, este situată în apropierea aeroportului din Niş, la circa 250 km sud de Belgrad. Aeroportul din Niş va fi utilizat de „avioanele de salvare ruseşti pentru a aduce ajutoare în situaţii de catastrofe naturale sau umanitare, inclusiv în ţările din regiune”, dacă acestea o vor solicita, au precizat autorităţile sârbe şi ruse.

Înfiinţarea acestui centru umanitar a provocat o anumită confuzie, dar subliniez că el este deschis oricărui stat care înţelege intenţia noastră de a acţiona plecând de la Niş, în toate situaţiile de urgenţă”, a declarat ministrul sârb de interne, Ivica Dacic. Un acord preliminar privind crearea acestui centru a fost semnat la sfârşitul lui 2009, cu prilejul vizitei în Serbia a preşedintelui rus Dmitri Medvedev.

Potrivit declaraţiilor oficiale, baza de la Niş, din coasta României, este dotată pentru lupta împotriva incendiilor de pădure, inundaţiilor şi cutremurelor, nu pentru spionaj. Minsitrul sârb de Interne, Ivica Dacici, a declarat că Serbia este un stat suveran, care are dreptul de a permite instalarea de tehnică militară străină pe teritoriul său, dar că aceasta va sluji scopurilor umanitare şi că respectivul centru este parte a unui mecanism european pentru situaţiile de urgenţă.

17 comentarii

razvi 26-04-2012 - 13:30

Bine ca Serbia – tara slava s-a destramat. Nu avem nevoie de multe si mari tari slave in jurul nostru. Va urma Ucraina sa se destrame in viitor.

razvi 26-04-2012 - 13:31

Romania sa recunoasca mai repede KOSOVA ca tara independenta.

digital 26-04-2012 - 14:10

vrei să emigrezi ăn kosovo?!

romulus 26-04-2012 - 15:37

esti cumva provocator bozgor? Sa le dam apa la moara bozgorilor cu Transilvania? Marsh, javra raioasa!

motorkaporka 27-04-2012 - 04:56

Asa bre, pupa „pretinii” nostri sarbi care tot timpu au stiut sa ii ajute pe pretinii lor romani. Intreaba pe orice sarb ce parere are despre romani si o sa iti zica ca-s tigani. Mai mult ne-am ajutat cu Marea Neagra decat cu Serbia.

TOM Cc 27-04-2012 - 10:45

esti nebun ?? cum sa recunosti o tara care nici nu exista !! este o inventie americana acest Kosovo !

Lupul ALb 29-04-2012 - 20:43

Razvi, bagabontule…. esti albanez.
Numai albanezii spun Kosova. Sarbii la fel ca si restul lumii spun Kosovo, adica asa cum este cunoscuta provincia de sute de ani……

Marius Z. 26-04-2012 - 15:14

” tehnică militară străină pe teritoriul său, dar că aceasta va sluji scopurilor umanitare ” – cum vine asta?

e ca si expresia “bombardament in scopuri umanitare”…

Imi aminteste de o scena in filmul “Traficantul de arme” in care un elicopter MI24 de asalt este vopsit cu crucea rosie si i se demonteaza repede armele pentru a trece cu brio o inspectie ce viza contrabanda cu arme in portul Odessa…

Sper sa fie totusi doar o baza pentru situatii umanitare… cine stie?

romulus 26-04-2012 - 15:39

Speri? Si GRU -ul spera sa fie cat mai multi kretini ca tine!

Marius Z. 26-04-2012 - 15:51

Nu esti cumva tu GRU?
Cam repede cu injuraturile… nu crezi?

romulus 26-04-2012 - 15:53

Stii ce e aia o injuratura? Evident, nu!
Io speram sa fiti cat mai putini, dar …

Marius Z. 26-04-2012 - 16:10

Daca citesti cu atentie ce am scris, vei intelege ca si eu bat in aceeasi directie… doar ca nu-i fac pe altii cretini si nu fac trimiteri explicite. Dar daca asa te simti tu mai bine, te rog continua…

Pribeagul 26-04-2012 - 17:14

Recunosc stilul.

Toate cele bune!

motorkaporka 27-04-2012 - 05:00

aloo tovarishe Romulovski, se pare ca ai supt cam putzin la lupoaica. Itzi sugeram sa mai treci la o transa de lapte ca poate tzi se deschide shi cealalta parte de creier.

romulus 27-04-2012 - 05:28

Ce mai fac verii tai din Mongolia, bozgorash?
Mai e bun laptele de iapa?

Pribeagul 26-04-2012 - 17:23

Trebuie sa intelegem in ce lume traim.

Serbia este legata de Rusia. Rusia raspunde actiunii Deveselu.

Daca „baza de la Niş, din coasta României, este dotată pentru lupta împotriva incendiilor de pădure, inundaţiilor şi cutremurelor, nu pentru spionaj” s-o lasam sa se ocupe de aceste lucruri benefice umanitatii.

Daca-i altceva, asta-i! si de-o parte si de alta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult