Acasa Top SecretArmata Sindicatul militarilor se aliază cu liberalii

Sindicatul militarilor se aliază cu liberalii

scris de Marin Neacșu
1.105 Afisari

PNL filiala Dolj şi filiala Dolj a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au semnat, joi, un Protocolul de colaborare.

SCMD a semnat un protocol cu PNL

Documentul, supus discuţiei adunării generale a SCMD Dolj încă de acum patru luni, şi-a găsit finalizarea într-o atmosferă lipsită de fast, simplă aş spune, o atmosferă de lucru, în prezenţa presei. La masa prezidiului au luat loc doar preşedinţii celor două filiale, respectiv Mihai Voicu, din partea PNL, şi col. (r) Ioan Mişu Naon, cărora li s-a alăturat pentru a face legătura între politic şi armata în rezervă, un alt rezervist, gen.lt.(r.), dar şi membru de seamă al PNL, fost Secretar de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare din cadrul MApN, Corneliu Dobriţoiu .

În deschiderea evenimentului, cei trei oficiali au susţinut câte un scurt discurs prin care au reliefat importanţa evenimentului şi speranţa că astfel de protocoale vor trezi societatea din amorţeală şi vor conştientiza populaţia că trebuie să iasă din starea de pasivitate. Fără a se angaja în promisiuni politice şi propagandă electorală, s-a evidenţiat necesitatea luării de atitudine faţă de starea deplorabilă în care a ajuns societatea în general şi armata activă şi în rezervă în mod particular.

Răspunzând unor întrebări privind modul cum filiala Dolj a SCMD va sprijini partenerii de protocol,  Naon Mişu a spus că acest lucru se  va face prin acţiuni preelectorale şi electorale de conştientizare a populaţiei privind necesitatea participării la vot; prin susţinerea candidaturii reprezentanţilor USL la alegerile ce vor avea loc în 2012 în condiţiile în care aceştia susţin drepturile rezerviştilor şi prin participarea, în măsura în care vor fi solicitaţi, la supravegherea votului în cadrul echipelor de supraveghere a secţiilor de votare ale societăţii;

Naon  a ţinut să precize că, prin militari, se referă la militarii în rezervă, membrii şi simpatizanţi ai filialei,  şi în nici un caz la cei activi, care au un alt statut, dar, a mai precizat reprezentantul SCMD,  ” între militarii activi şi cei în rezervă există o comuniune de gândire, pentru că şi rezerviştii au fost activi, iar activii vor deveni rezervişti, deci modul de gândire nu poate diferi”.

Cornel Dobriţoiu s-a referit la aspecte legate de strategia partidului în ceea ce priveşte politica de apărare, având în vedere faptul că a fost nominalizat de PNL pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării în cazul câştigării alegerilor de către USL. Printre orientările privind politica pe care o va duce, acesta a declarat că nu va accepta un buget sub 2% pentru armată, va repune demnitatea şi onoarea militarilor acolo unde le este locul în cadrul societăţii, va stopa furtul şi vânzarea patrimoniului armatei, va asigura o strategie de apărare bazată pe o dotare în pas cu necesităţile şi misiunile reale ale armatei, va reda încrederea populaţiei în forţa şi integritatea elementului militar al societăţii. Întrebat ce părere are despre activitatea ministrului Oprea în fruntea armatei, Dobriţoiu a răspuns mucalit, că o apreciază ca pe o activitate foarte reuşită ca .. agent imobiliar, dar nu a uitat să aprecieze că numirile în funcţie şi avansările care au avut loc în mandatul lui Oprea au redus substanţial respectul de care armata se bucura în rândul populaţiei şi că Armata Română nu a mai fost umilită în halul acesta, de pe perioada bolşevizării forţate.

11 comentarii

Bogdan 28-10-2011 - 05:28

USL= UNIUNEA SOVIETICA LIPOVEANA ,CONDUSA DE CRIN ANTONOV ,NUMELE REAL ALUI CRIN ANTONESCU

Ciu Huhu 29-10-2011 - 05:53

Jegurilor portocalii basiste, v-ati hotarit sa furati alegerile in stil mare, ce va mai obositi sa discreditati USL pe Net?

TOM Cc 28-10-2011 - 08:10

esti cu vaca la pasune mai Bogdane !!!

vic 28-10-2011 - 23:09

antonescu ,ponta si iliescu sint tig ani greci ,cu acte ,oprescu la fel ,..si lista i plina de j idani ,tig ani greci ,unguri ,..romani ,ii numeri pe deste”

urbos 28-10-2011 - 23:15

Ce simpatic esti, pui de scarnavie, sa iesi din dosul imputit al unui betiv, manelist, tatar scelerat, o pocitanie sasie si securista pe deasupra, ca sa-ti borasti creierii putrezi p-aci, in legatura cu altii. Sa-ti moara toata famila.

Sandokan 28-10-2011 - 23:41

Întrebare întrebătoare:

păi nu declara Mircea Dogaru şi Valerian Pricină
că ei nu intră în niciun partid politic?!…

Jupâne Tom Cc,
dacă tot te-au forţat să te exilezi
la fostul sediu al C.C. al P.C.R.
scrie măcar acum adevărul.

Ca să nu apelez la Tunurile din Navarone.

Necruţător.

urbos 29-10-2011 - 00:40

Si au intrat in vreun partid ma cap sec?

neacsum 29-10-2011 - 00:55

Sandokan
Protocolul are valabilitate intre filialele Dolj ale celor doua organzatii, nu are eferct juridic, nu implica conducerile la varf. Poate fi considerat un fel de genlemen’s agreement daca mai exista asa ceva in lumea politica romaneasca. Ramane de vazut.

vic 29-10-2011 - 01:02

bai urbos’ prost fa referire la articol nu la comentatori’ ,..la cite carti cu poze ai citit ,n am pretentii

BULA 29-10-2011 - 06:17

Protocolul se refera la pensiile acestor trantori cu grade. Vor sa le dea PNL pensiile nesimtite inapoi, daca va ajunge la guvernare. Nu le ajunge ca au luat toata viata salarii nesimtite, pe nemunca. Au fost folositi la element de intimidare si represiune, sa nu se rascoale pop.ulatia. Tara nu aveau cum s-o apere, la cata incompetenta zace in ei.

Galibardi 29-10-2011 - 11:33

Sindicatul CMD ar trebui sa fie o organizatie non politica menita sa apere drepturile membrilor sai in disputa cu guvernul prin negocieri sau in instanta judecatoreasca.

Mai nou a declarat ca SCMD va deveni coloana vertebrala a Societatii Civile!!!

Daca dnii Dogaru si Pricina vor sa faca politica, sa se inscrie intr-un partid politic si sa lase sindicatul in pace.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult