Acasa Top SecretArmata Siria ameninţă Turcia, Iordania şi Israelul. Rusia mai trimite nave în Mediterană

Siria ameninţă Turcia, Iordania şi Israelul. Rusia mai trimite nave în Mediterană

scris de M.A.
15 afisari

Adjunctul ministrului sirian de externe, Faysal el Mikdat, a declarat că în cazul în care SUA vor organiza o operaţiune militară împotriva Siriei, Damascul va lovi nu numai Israelul, ci şi Turcia şi Iordania, în cazul în care aceste ţări vor sprijini atacul.

Siria ameninţă Turcia, Iordania şi Israelul. Rusia mai trimite nave în Mediterană

Siria ameninţă Turcia, Iordania şi Israelul. Rusia mai trimite nave în Mediterană

Faysal el Mikdat a declarat pentru un reporter al Wall Street Journal aflat în Siria că „sperăm că autorităţile americane vor acţiona într-un mod inteligent, vor asculta vocea justiţiei şi nu vor desfăşura acţiuni provocatoare. Noi iubim poporul american. Sunt mulţi americani de origine arabă şi unii dintre aceştia sunt sirieni. Noi nu ne dorim un război cu Statele Unite”, a afirmat adjunctul ministrului sirian de externe. El a mai declarat că nimeni nu mai poate controla lucrurile odată ce a început un război, transmite Rador.

„Orice atac îndreptat împotriva Siriei va genera haos în întreaga zonă şi chiar dincolo de limitele acesteia”, a afirmat Faysal el Mikdat.

El a precizat că într-o astfel de situaţie, autorităţile de la Damasc vor ataca nu numai Israelul, ci, în cazul în care vor participa la o posibilă operaţiune împotriva Siriei, ar putea viza cu atacuri şi ţările vecine Iordania şi Turcia. „Cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite în zonă, Iordania şi Turcia, trebuie să se gândească de două ori înainte se participe la operaţiunea militară”.

Mikdat a apreciat că operaţiunea va consolida grupările rebele pro Al Qaida şi că o aprobare din partea Congresului american pentru operaţiunea militară va însemna o tragedie pentru poporul sirian, pentru poporul american şi pentru întreaga zonă.

Şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Ivanov, a declarat că Rusia a trimis nave de război în Marea Mediterană pentru o posibilă evacuare a cetăţenilor ruşi din Siria, transmite Associated Press.

Potrivit agenţiilor ruse de presă, citate de AP, Ivanov a spus că Rusia şi-a întărit prezenţa navală în Mediterana ‘în primul rând’ pentru a organiza o posibilă evacuare a cetăţenilor ruşi din Siria, transmite Mediafax.

Informaţiile privind o întărire a forţelor navale ruse în zonă au amplificat temerile privind un conflict mai mare internaţional, în cazul lansării de către SUA a unui atac împotriva Siriei, notează AP.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat presei, joi, la summitul G-20 de la Sankt Petersburg, că SUA trebuie să aştepte raportul inspectorilor ONU care au anchetat atacul cu arme chimice din Siria. Putin a spus că dovezile Washingtonului referitoare la implicarea regimului sirian nu sunt convingătoare.

3 comentarii

CONGO 06-09-2013 - 19:25

Tare mi-e frica sa nu faca americanii cumva o prostie.

Ca stim noi cum a fost cu Irak-ul, Vietnamul, Korea, Somalia, Panama, Cuba, si cate i mai cate, iar in plus acum sunt si obamanagii si cer cam mult.

E clar ca nu pot sa se autoguverneze bine in relatiile internationale si cu rolul de politai ilegal, si trebuie sa fie pusi sub o comanda ONU sau macar China sau chiar si Canada, ca astia sunt oameni cu capul pe umeri si cu bun simt.

Of! Daca o zbarcesc iarasi, si iese de data asta un razboi mondial?

CONGO 06-09-2013 - 19:37

Dar, sa fim totusi intelegatori, declansarea razboiului va creste pretul petrolului, de care beneficiaza din plin sauditii, care se fac ca inchid un ochi la datoria de trilioane carte ei (ii mai pasuieste) si deci americanii erau nevoiti si interesati de razboi.

Dar asta nu sterge jdemiile de trilioane, ci mai adauga. Deci, nu stiu cum stam cu inteligenta pe la Washing-ton, care spala asfel orice speranta de iesire din gramada de merda, cum spun spaniolii.

Ionel 06-09-2013 - 21:50

Nici o problema! Tipografiile americanilor sunt foarte bune.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult